”Lahti Energialla oppii koko ajan uutta”

24-vuotias Anna-Greta työskentelee ympäristö- ja turvallisuustiimissä ympäristöharjoittelijana. Lue, miksi hän haki Lahti Energialle kesätöihin!

Kuka olet ja miksi hait Lahti Energialle kesätöihin?

Olen Anna-Greta, 24-vuotias ja kotoisin Lahdesta. Opiskelen ympäristötieteitä Helsingin yliopistossa, ympäristönmuutoksen ja globaalin kestävyyden maisteriohjelmassa.

Hain Lahti Energialle kesätöihin, koska ympäristöasiat ovat minulle tärkeitä ja opintojen kautta tuttuja aiheita. Lahti Energia on panostanut vihreän energian tuottamiseen, ja minua kiinnostaa, miten energia-alalla ympäristöasioita hoidetaan.

Oliko sinulla aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä?

Minulla ei ollut aikaisempaa työkokemusta tältä alalta: olen tehnyt aiemmin hyvin käytännönläheisiä töitä. Toimistotyö on tullut minulle uutena asiana tänä kesänä.

Millaista on olla kesätöissä Lahti Energialla, ja miten poikkeusaika on vaikuttanut sinun kesätyöhösi?

Työskentelen pääasiassa Kauppakadun toimistolla. Poikkeusaika muutti työnkuvaani hieman, mutta kesätyöt silti onneksi järjestyivät poikkeusoloista huolimatta.

Lahti Energialla on ollut kivaa olla kesätöissä, vaikka toimistolla onkin aika hiljaista ja ihmisten kohtaamisia on normaalia vähemmän. Olen osallistunut tiimipalavereihin Teamsin kautta ja päässyt näkemään, mitä kaikkea muut tiimin jäsenet tekevät.

Mitä olet päässyt tekemään kesätyössäsi?

Olen päässyt tekemään monenlaisia työtehtäviä liittyen ympäristö- ja turvallisuusasioihin. Yleensä olen toimistolla, mutta olen päässyt tekemään käytännön työtehtäviä muuallekin.

On ollut mukava päästä työskentelemään erilaisissa työympäristöissä toimiston lisäksi. Olen esimerkiksi kiertänyt sähkö- ja lämpöasemilla kartoittamassa vieraslajeja sekä tehnyt kemikaali-inventaariota.

Miksi sinun mielestäsi kannattaa hakea Lahti Energialle kesätöihin?

Lahti Energialle kannattaa hakea kesätöihin, koska täällä pääsee tekemään vaihtelevia työtehtäviä, ja vaikka tekisikin toimistohommia, pääsee silti näkemään myös muita paikkoja. Kesätyöntekijöille annetaan täällä vastuuta ja tekemiseen luotetaan, mutta aina tarvittaessa saa apua ja neuvoja. Kannattaa hakea myös siksi, että täällä oppii koko ajan uutta.

Mitä vinkkejä antaisit ensi vuoden kesätyönhakijoille?

Haastatteluun kannattaa valmistautua etukäteen. Pohdi, mitä haastattelussa voitaisiin kysyä ja mieti omat vastaukset niihin valmiiksi. Kesätöihin voi hyvin päästä myös ilman aikaisempaa alan työkokemusta. Oma työhaastatteluni pidettiin poikkeustilanteen vuoksi etänä.

Osallistuin alkuvuodesta Lahdessa Duuniexpoon, jossa oli Lahti Energian henkilökuntaa paikalla. Heiltä sain vinkkejä ja tietoa siitä, mitä kaikkia kesätyöpaikkoja täällä oli tarjolla. Kesätöitä hakiessa on myös hyödyllistä, jos aiemmasta kesätyöpaikasta löytyy suosittelija.

Teksti ja kuva: Katri Lenni-Taattola, hallinnon harjoittelija (HR)