Taloyhtiöille ei tule alv-velvollisuutta sähköautojen lataamisesta

Taloyhtiöt saivat hiljattain hyviä uutisia Keskusverolautakunnalta, joka totesi ennakkoratkaisussaan, että taloyhtiöiden ei tarvitse suorittaa arvonlisäveroa lataussähkön myynnistä osakkaille.

FinSolar-projektin vetämässä hankkeessa haettiin ennakkoratkaisuja taloyhtiön arvonlisäverokohtelusta sähköautojen lataukseen sekä aurinkosähkön hyödyntämiseen liittyen. Ennakkoratkaisussa Keskusverolautakunta otti kantaa useisiin eri malleihin, joilla sähköautojen lataus voidaan taloyhtiössä järjestää. Keskusverolautakunnan päätös oli selkeä: missään tutkitussa tapauksessa taloyhtiölle ei aiheutunut arvonlisäverovelvollisuutta.

Päätös on erittäin suotuisa koko Suomen latausverkon kehittymisen kannalta, sillä nyt muun muassa Lahti Energian tarjoama Virta-latauspalvelu on huolettomasti taloyhtiöiden hyödynnettävissä. Virta-latauspalvelun avulla lataajan tunnistus, sähköenergian mittaus sekä laskutus hoituvat automaattisesti. Tämä helpottaa arkea taloyhtiöissä ja mahdollistaa reilun kustannustenjaon.

Myös aurinkoenergian hyödyntäminen nytkähti eteenpäin samassa ennakkoratkaisussa. Aurinkoenergian osalta ylijäämäsähkön myynti menee korkeimman hallinto-oikeuden käsiteltäväksi. Saamme sieltä toivottavasti uutisia ensi vuoden kuluessa.

Lisää tietoa aiheesta löytyy FinSolarin sivuilta

Lahti Energialta uusi ilmainen Latauskysely-työkalu taloyhtiöille

Lahti Energia tarjoaa nyt taloyhtiöille helppokäyttöisen Latauskyselyn, jota voi hyödyntää selvittämään kiinnostus sähköautoiluun taloyhtiössä. Latauskyselyllä selviää esimerkiksi asukkaiden suunnitelmat sähköautoiluun siirtymisestä sekä toivottu latausnopeus. Kyselyssä voi myös vapaasti tuoda esiin toiveitaan latausratkaisujen järjestämiseksi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Latauskysely toteutetaan vastaamalla sähköpostilinkillä välitettävään lomakkeeseen. Lomakkeen täyttö vie vain pari minuuttia aikaa. Lopputuloksena isännöitsijälle tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalle lähetetään raportti tuloksista.

Latauskysely on ilmainen palvelu. Yhdessä maksullisen latauskartoituksen kanssa se antaa taloyhtiölle faktapohjaista tietoa päätöksenteon tueksi. Samalla saadaan konkreettista keskusteltavaa hallituksen ja taloyhtiön kokouksiin.

Latauskyselyn saat käyttöösi ottamalla yhteyttä Timoon.

Timo Kenttälä
myyntipäällikkö
029 000 8154
timo.kenttala@lahtienergia.fi