100-vuotiasta Suomea juhlitaan ilotulituksella

Juhlistamme satavuotiasta Suomea ilotulituksella, vesiurkuesityksellä ja radiomastojen valaisulla.

Tänä vuonna perinteinen itsenäisyyspäivän ilotulituksemme on tavallista näyttävämpi. Juhlava Suomi 100 -ilotulitus järjestetään Pikku-Vesijärven puistossa Lahdessa keskiviikkona 6.12. klo 17. Ilotulitteet ammutaan juhlavuoden kunniaksi aiempaa korkeammalle. Lisäksi tilaisuudessa nähdään vesiurkuesitys, jonka musiikkina soivat Finlandia-hymni, Porilaisten marssi ja Maamme-laulu.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Lähimmät parkkipaikat löytyvät hiekkakentiltä vesiurkujen ja Lanu-puiston lähettyviltä sekä entiseltä linja-autoaseman parkkipaikalta Jalkarannantien varresta. Auton voi jättää myös Messukeskukselle tai Sibeliustalolle, jolta tilaisuuteen voi kävellä Pikku-Vesijärven puiston läpi.

Myös radiomastot valaistaan Suomen 100-vuotispäivänä sinivalkoisin värein. Valaisu alkaa tiistaina 5.12. klo 18 ja päättyy torstaina 7.12. klo 9. Valaisu on osa valtakunnallista Suomi 100 -ohjelmaa. Radiomastojen lisäksi Lahdessa valaistaan kaupungintalo, suurmäen torni, Sibeliustalo, Matkakeskuksen tunneli, Lanunaukio, Urheilukeskuksen hiihtosilta ja Luhta Tower.

Itsenäisyyspäivän illaksi valaisemme perinteisesti Kauppakadun toimitalomme kyntteliköin. Valaistus alkaa noin klo 18. Myös Suomen lippu nostetaan juhlan kunniaksi salkoon.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme satavuotiasta itsenäisyyttämme!