Edelläkävelijän uinnit olivat menestys!

Ilmainen uintipäivä houkutteli Lahden uimahalleihin yli 2 000 uimaria. Tempaus järjestettiin vihertyvän kaukolämmön ja energiakäännöksen kunniaksi sunnuntaina 3.3. eli Kaukon päivänä. Se on myös valtakunnallinen kaukolämmön teemapäivä.

Lahti Energia tarjosi viime sunnuntaina lahtelaisille ilmaiset uinnit kaikissa Lahden uimahalleissa. Allasvesi lämmitettiin 30-asteiseksi eli pari astetta tavallista lämpimämmäksi. Lisäksi uimareita hemmoteltiin LaUSin ohjaamalla vesijumpalla ja lasten leikkihetkillä. Yllätyksenä jokaisessa hallissa jaettiin Lahtelainen edelläkävelijä -peflettejä, jotka menivät kuin kuumille kiville.

Päivän aikana Edelläkävelijän uinneista nautti kaiken kaikkiaan 2 162 kävijää. Suosituimmat uimahallit olivat Lahden ja Kivimaan uimahallit, jotka keräsivät molemmat yli 650 uimaria. Nastolan uimahallissa polski myös lähes 500 henkilöä. Saksalan uimahalli houkutteli puolestaan reilut 360 uimaria.

Kiittävää palautetta tuli runsaasti

Tapahtuma keräsi hyvää palautetta varsinkin lämpimästä vedestä ja ohjatusta ohjelmasta. Moni kiitteli järjestäjiä myös hyvästä tapahtumaideasta, josta toivottiin perinnettä. Suosio aiheutti kaikissa uimahalleissa ajoittain ruuhkaa, minkä vuoksi osa joutui odottamaan kaappien avainten vapautumista. Toisaalta päivän aikana kaikissa halleissa oli myös rauhallisempia hetkiä.

Edelläkävelijän uinnit järjestettiin lahtelaisen energiakäännöksen ja vihertyvän kaukolämmön kunniaksi. Arvion mukaan kivihiiltä käytetään Lahti Energian voimalaitoksilla viimeistä kertaa maalis–huhtikuun vaihteessa. Sen jälkeen kaukolämpö tuotetaan paikallisesta, uusiutuvasta bio- ja kierrätyspolttoaineesta.

Energiakäännös lähestyy

Lahdessa energiantuotanto vihertyy noin 10 vuotta muita energiayhtiöitä nopeammin. Siitä voi jokainen lahtelainen olla ylpeä! Energiakäännöksen mahdollistaa Kymijärvi III -biolämpölaitos, joka vähentää Lahti Energian hiilidioksidipäästöjä noin 600 000 tonnia vuodessa. Se vastaa yli 45 000 suomalaisen vuotuisia päästöjä.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille!