Iitti Golfissa avattiin sähköautojen latauspiste

Lahti Energia ja Iitti Golf ovat avanneet uuden sähköautojen latauspisteen. Latausasema asennettiin Iitti Golfin parkkipaikalle osoitteeseen Iitintie 684.

Pisteessä voi ladata yhtä autoa kerrallaan. Lataus maksaa 0,18 euroa/kWh. Latauspisteen toimitti avaimet käteen -palveluna Lahti Energia. Iitti Golfin latauspiste on osa laajaa Virta-latauspisteverkostoa. Latausvuoro on varattavissa Virta-sovelluksesta, mutta vapaata asemaa voi käyttää myös ilman ennakkovarausta.      

Uusi latausasema helpottaa sähköautoilua Kymenlaaksossa. Lähimmät latauspisteet ovat Lahdessa ja Kouvolassa, joiden välillä ei tätä ennen ollut latausmahdollisuutta.

”Olemme mieluummin kehityksen etunenässä kuin jälkijoukoissa, ja ympäristöarvot ovat luonnollisesti meille tärkeitä. Tarjoamme mielellämme erilaisia lisäpalveluja asiakkaillemme. Latausasemalla varmistamme myös sähköautoilevien asiakkaidemme pääsyn kentälle”, Iitti Golfin toimitusjohtaja Jukka Ryynänen kertoo.

Golfkenttä on luontainen paikka latausasemalle. Noin 4–5 tuntia kestävän golfkierroksen aikana ehtii varsin hyvin lataamaan sähköauton akun täyteen. Iitin latausasema on osa Iitti Golfin ja Lahti Energian laajempaa yhteistyötä. Ryynänen on tyytyväinen latausaseman helppoon avaimet käteen -toteutukseen.

Iitti Golfin latausasema on julkinen, joten sitä voivat käyttää myös muut kuin Iitti Golfin asiakkaat. Latauslaitteen teho on 22 kilowattia. Tunnin latauksella ajaa keskimäärin 150 kilometriä.

Lisätietoja:

Lahti Energian liiketoiminnan kehityspäällikkö Juha-Pekka Moisio, puh. 050 397 7343