Ilmainen sisäänpääsy kaikkiin Lahden uimahalleihin Kaukon päivänä

Lahtelaiset uivat ilmaiseksi tiistaina 3.3. Kymijärvi III:n valmistumisen kunniaksi. Lämpölaitoksen vihkiäisiä vietetään niin ikään maaliskuussa.

Kymijärvi III -biolämpölaitos on pian luovutusta vaille valmis. Vihreän kaukolämmön kunniaksi lahtelaiset voivat uida ilmaiseksi kaikissa kaupungin uimahalleissa tiistaina 3.3. Kaukon eli kaukolämmön teemapäivänä. Silloin allasvesi lämmitetään tavallista lämpimämmäksi, noin 30-asteiseksi.

– Lahtelainen kaukolämpö on Suomen puhtainta. Kutsumme kaikki lahtelaiset mukaan juhlimaan Kymijärvi III:n valmistumista. Ajankohta osuu varsin lähelle laitoksen vihkiäisiä, joita vietetään niin kutsuvieraiden kuin Lahti Energian henkilökunnan voimin, kertoo asiakkuuksien ja liiketoiminnan kehityksen johtaja Matti Wallin.

Tutustu Kaukon päivän uintien
Facebook-tapahtumaan!

Lahti Energia tarjoaa kaupunkilaisille ilmaiset uinnit jo toista kertaa. Vuosi sitten lahtelaiset nauttivat viimeisistä ”kivihiiliuinneista” muutamaa viikkoa ennen kivihiilestä luopumista. Silloin tapahtuma houkutteli uimahalleihin yli 2 000 uimaria, ja moni toivoi tapahtumasta perinnettä – nyt toiveeseen vastataan.

Lahti Energia luopui kivihiilestä energiantuotannossaan lähes vuosi sitten 1.4.2019. Pian valmistuva Kymijärvi III -biolämpölaitos tuottaa lämpöä biopolttoaineella ja vähentää reilusti hiilidioksidipäästöjä.

Vesijumppiin ja lasten leikkihetkiin
vapaa pääsy

Tapahtumapäivänä Kivimaan, Saksalan, Lahden ja Nastolan uimahalleissa järjestetään myös ohjattua ohjelmaa, kuten vesijumppaa ja lasten vesileikkituokioita. Ohjelmasta vastaa Lahden Uimaseura LaUS.

– On todella hienoa, että Kaukon päivän ilmaisuinnit saavat jatkoa. Tarjoamme innolla uintiväelle mukavia liikunta- ja leikkituokioita sekä juhlistamme uuden biolämpölaitoksen valmistumista. Toivotamme kaikki lahtelaiset tervetulleiksi nauttimaan lämpimistä vesistä ja liikunnan ilosta vaikka koko perheen voimin, toteaa LaUS:in toiminnanjohtaja Tommy Rundgren.

Uimahallit tapahtuman käyttöön tarjoaa Lahden liikuntapalvelut. Ympäristö- ja urheilukaupunkina Lahden kaupunki haluaa olla mukana tukemassa niin energiakäännöstä kuin kaupunkilaisten liikuttamistakin.

 – On todella hienoa olla toteuttamassa tapahtumaa, jossa Lahden kaupungin toimijat saavat hyvässä yhteistyössä aikaiseksi koko Lahtea koskevan tapahtuman, jonka vaikuttavuus on erittäin positiivinen, Lahden kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Markku Ahokas tiivistää.
 

UINNIT NÄISSÄ HALLEISSA:

Kivimaan uimahalli, Katajapolku 4 Lahti klo 6–20
Lahden uimahalli, Svinhufvudinkatu 8 Lahti, klo 6–20
Saksalan uimahalli, Pyökkipolku 2 Lahti, klo 6–20
Nastolan uimahalli, Urheilutie 4 Nastola, klo 13–20

OHJATUN OHJELMAN AJANKOHDAT:

Lahden uimahalli

 • Jumppa aikuisille klo 12.00–12.20
 • Pienten lasten leikitys klo 12.00–12.30
   

Kivimaan uimahalli

 • Pienten lasten leikitys klo 13.15–13.45
 • Ison altaan leikitys klo 13.15–13.45
   

Saksalan uimahalli

 • Jumppa aikuisille klo 14.30–14.50
 • Pienten lasten leikitys klo 14.30–15.00
   

Nastolan uimahalli

 • Pienten lasten leikitys klo 15.45–16.15
 • Ison altaan leikitys klo 15.45–16.15

Pienten lasten leikitys järjestetään lasten altaassa. Aikuisen on oltava lapsen mukana. Ison altaan leikitys on tarkoitettu uimataitoisille lapsille. Aikuisten jumpat järjestetään ison altaan matalassa päädyssä.