Jouni Haikarainen Lahti Energia Oy:n toimitusjohtajaksi

Lahti Energia Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Jouni Haikarainen (s. 1965). Haikarainen siirtyy Lahti Energialle Gasumilta, jossa hän on johtanut yhtiön markkinariskien ja energiakaupan (Portfolio Management and Trading) liiketoimintayksikköä.

Haikarainen aloittaa Lahti Energian toimitusjohtajana 22.6.2020. Vuodesta 2013 toimitusjohtajana toiminut Eero Seesvaara jää eläkkeelle 6.7.2020.

Haikaraisella on vankka kokemus energia-alalta, liiketoiminnan kehittämisestä, asiakas- ja sidosryhmäsuhteiden hoitamisesta sekä hallitustyöstä. Gasumilla hän on ollut vuodesta 2015 ja sitä ennen hän on toiminut mm. Fortumilla lämpöliiketoiminnan johtajana.

–    Olemme mielissämme saadessamme Lahti Energian toimitusjohtajaksi Jouni Haikaraisen kaltaisen huippuosaajan. Hän valikoitui tehtävään poikkeuksellisen laajasta ja tasokkaasta hakijajoukosta. Jounin osaaminen ja monipuolinen kokemus antavat hyvät lähtökohdat Lahti Energian johtamiselle nopeasti muuttuvilla energiamarkkinoilla, luonnehtii Lahti Energian hallituksen puheenjohtaja Jukka Ottela.

–    Olen todella innoissani siirtyessäni toimitusjohtajaksi Lahti Energiaan, yhteen Suomen johtavista energiayhtiöistä. Lahti Energia on viime vuosina toteuttanut rohkeasti strategiaansa ja siirtynyt jo lähes kokonaan uusiutuvaan energiaan. Energia-ala muuttuu nopeasti ja on mahtavaa päästä vaikuttamaan siihen perinteikkään, mutta innovatiivisesti uutta kohti kulkevan energiayhtiön johdossa. Odotan malttamattomana, että pääsen tarkemmin tutustumaan Lahti Energiaan, sen henkilöstöön ja asiakkaisiin. Tulemme jatkossakin vahvasti panostamaan ydinliiketoimintojen ja palveluiden kehittämiseen erinomaisen asiakaskokemuksen varmistamiseksi, Jouni Haikarainen kertoo.   

Lisätietoja:

Jukka Ottela, p. 044 736 0202
Jouni Haikarainen, puh. 040 709 5690