Kaukolämpötyömaa sulkee osan Kauppakadusta elokuussa

Poikkeukselliset liikennejärjestelyt koskevat Aleksanterinkadun ja Vapaudenkadun väliin jäävää kadunosaa, joka suljetaan liikenteeltä maanantaista 12.8. alkaen. Työt aloitetaan ensi viikolla kauppakeskus Trion edestä, mikä vaikuttaa jalankulkuun Aleksanterinkadulla.

Lahti Energia aloittaa elokuussa kaukolämpöverkoston saneerauksen Kauppakadulla, joka suljetaan liikenteeltä maanantaista 12.8. alkaen. Poikkeukselliset liikennejärjestelyt koskevat Aleksanterinkadun ja Vapaudenkadun välistä kadunosaa, ja ne kestävät ainakin elokuun ajan.

Töiden aikana Kauppakadulle ei pääse kääntymään Aleksanterinkadulta tai Vapaudenkadulta. Julkinen liikenne, tonteille ajo ja huoltoliikenne on kuitenkin sallittu.

Työmaa etenee myöhemmin Hämeenkadulle

Saneeraustyö alkaa ensi viikolla Aleksanterinkadun jalankulkuväylällä Kauppakeskus Trion edessä, mikä rajoittaa osin jalankulkua lähellä Kauppakadun risteystä. Kauppakeskukseen pääsee kuitenkin kulkemaan normaalisti.

Kaukolämpötyöt laajenevat elokuun aikana kohti Hämeenkatua. Sekä Aleksanterinkatu että Aleksanterinkadun ja Hämeenkadun välinen tienosuus pysyvät töiden ajan avoinna liikenteelle. Sen sijaan Karjalankadun puoleiset parkkipaikat joudutaan myöhemmin poistamaan käytöstä väliaikaisesti. Vastakkaisen puolen parkkipaikat ovat töiden aikana normaalisti käytettävissä. Lopuksi työmaa siirtyy Hämeenkadulle ja kaventaa keskustaa kohti tulevaa ajokaistaa.

Luotettava lämmönjakelu tavoitteena

Kauppakadun kaukolämpöputkisto on peräisin 1960-luvulta. Töiden aikana se uusitaan ja samalla parannetaan työturvallisuutta. Työmaalla tehdään kaivu-, purku-, hitsaus- ja maanrakennustyötä. Ne aiheuttavat ajoittain melu- ja tärinähaittaa läheisille liiketiloille ja asunnoille.

Kaukolämpötyöt takaavat jatkossakin keskeytymättömän ja turvallisen lämmönjakelun Lahdessa. Töiden on arvioitu valmistuvan lokakuussa 2019, mutta poikkeavat liikennejärjestelyt voidaan todennäköisesti lopettaa jo aikaisemmin.

Pahoittelemme töistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa!