Kaukolämpötyömaa sulkee osan Vapaudenkadusta helmi–maaliskuussa

Työt koskevat Rautatienkadun ja Vesijärvenkadun väliin jäävää kadunosaa, ja ne aloitetaan ensi keskiviikkona.

Lahti Energia korjaa kaukolämpövuotoa ja peruskorjaa johtorakenteita Vapaudenkadulla 27.2.–29.3. Tästä syystä kaksi Vapaudenkadun kolmesta ajokaistasta suljetaan Rautatienkadun risteyksestä eteenpäin. Vasemmanpuolinen kaista jätetään auki bussi- ja taksiliikennettä varten. Myös tonteille ajo ja huoltoliikenne on sallittu. Sen sijaan parkkipaikat ovat työmaa-alueella pois käytöstä.

Autoilijoille kiertoreitti, jalankulkua ei rajoiteta

Lanunaukion kohdalta autoilijat ohjataan Rautatienkadun ja Kirkkokadun kautta Vesijärvenkadulle. Rautatienkatu muutetaan Kirkkokadun ja Vapaudenkadun välillä yksisuuntaiseksi Kirkkokadun suuntaan kulkemisen sujuvoittamiseksi. On silti odotettavissa, että Vapaudenkadun ja Vesijärvenkadun risteys ruuhkautuu.  

Poikkeavat liikennejärjestelyt alkavat keskiviikkona 27.2., ja liikenne palautetaan ennalleen perjantaina 29.3. töiden valmistuttua. 

Jalankulkijat voivat käyttää Vapaudenkadun jalkakäytäviä tavalliseen tapaan. Suojateihin ei tule muutoksia. Pyöräilijät voivat kulkea niin ikään omaa väyläänsä, joka sijaitsee Vapaudenkadun pohjoispuolella.

Ajoittaista melu- ja tärinähaittaa

Töiden aikana Vapaudenkadun alle rakennetaan kokonaan uusi kaukolämpöputki vanhan tilalle. Tästä syystä kaukolämpötyöt kestävät noin kuukauden. Töihin kuuluu kaivu-, purku-, hitsaus- ja maanrakennustyötä. Ne aiheuttavat ajoittain melu- ja tärinähaittaa läheisille liiketiloille ja asunnoille.

Kaukolämpöputkia joudutaan töiden aikana katkomaan ja tyhjentämään vedestä, jolloin lämpöä ei pystytä siirtämään. Siksi kaukolämmön jakelu keskeytetään alueella kahdesti: tiistaina 5.3. ja keskiviikkona 13.3. Keskeytyksistä tiedotetaan asianosaisille erikseen. Suuritöisellä työmaalla kaksi keskeytystä on minimimäärä, joten asukkaille aiheutuvaa haittaa on pyritty selvästi vähentämään.

Lisätietoja:

Esa-Matti Larjo, puh. 029 000 8252
kaukolämpöinsinööri
Lahti Energia Oy