Kymijärvi III -projektin räjäytykset ovat päättyneet – melua syntyy vielä asennuksista

Kymijärvi III -projekti on siirtynyt maanrakennus- ja perustusvaiheesta asennusvaiheeseen. Projektissa ei enää tehdä räjäytyksiä tai louhintaa. 

Asennustöitä tehdään arkipäivisin noin kello 6–21. Melua aiheuttavaa työtä tehdään arkisin klo 7–18, lauantaisin klo 8–18 ja sunnuntaisin klo 10–18.  Töitä jatketaan vuoden 2018 loppuun saakka. Melu on luonteeltaan korkeataajuista "kilkettä ja kalketta" tai pulttikoneiden ääntä, joka syntyy teräsrakenteiden asentamisesta.

Lahti Energia noudattaa asennuksissa meluavan työn säännöksiä ja aikarajoitteita sekä pyrkii mahdollisuuksien mukaan minimoimaan melun lähteet.

Vuonna 2019 työt siirtyvät alkuvuodesta sisätiloihin, jolloin mahdollinen lähiympäristöön kantautuva melu vähenee. Seuraava paljon melua aiheuttava työvaihe koittaa kesällä 2019, kun uuden biolämpölaitoksen koekäyttö alkaa. Kerromme tästä vaiheesta lisää, kun se on ajankohtaista.

Pahoittelemme asennustöistä mahdollisesti aiheutuvaa melua. Pyydämme tarvittaessa ottamaan yhteyttä työmaapäällikkö Timo-Pekka Aaltoseen (puh. 044 721 5815) tai vaihtoehtoisesti projektipäällikkö Mika Timoseen (puh. 040 560 2587).