Lahti Energia haluaa kehittyä perheystävälliseksi työpaikaksi

Lahti Energia osallistuu Väestöliiton Tasa-arvo ja isät -hankkeeseen. Siinä tutkitaan, miten isä- ja perheystävällisyyttä voisi kehittää suomalaisilla työpaikoilla. Osallistumalla Lahti Energia haluaa edistää päämäärätietoisesti työelämän tasa-arvoa.

Lahti Energialle isä- ja perheystävällisyys tarkoittaa muun muassa hyviä etätyökäytäntöjä, yhdenmukaista ohjeistusta läpi organisaation, esihenkilöiden kouluttamista sekä myös esimerkillä johtamista. 

–  Lähivuosina merkittävä osa työntekijöistämme on siirtymässä eläkkeelle. Henkilöstösuunnitelmia laatiessamme meidän on mietittävä asioita, joita uusi työntekijäpolvi arvostaa. Haluamme olla ympäristövastuullisuuden lisäksi myös sosiaalisesti vastuullisia, talousjohtaja Marjut Kurvinen kertoo. 

Tasa-arvo ja isät -hankkeen asiantuntijat ovat tutkineet Lahti Energian perheystävällisyyttä kysely- ja haastattelututkimuksilla. Nyt hankkeessa on julkaistu mielenkiintoisia videoita, joissa kerrotaan tarinoita perheystävällisyydestä työpaikalla. Lahti Energian videoklipeissä esiintyvät ICT- ja kehitysjohtaja Juha-Pekka Moisio, ympäristöinsinööri Kaisa Marttinen ja ICT-päällikkö Juha Rantala

Katso kaikki videot täältä!

Myöhemmin syksyllä julkaistaan myös perhe- ja työaiheisia podcasteja, joissa keskustelevat talousjohtaja Marjut Kurvinen, henkilöstön kehittämispäällikkö Kati Varis, hankintapäällikkö Atte Pääkkö, automaatiomestari Kaj Westman, ICT- ja kehitysjohtaja Juha-Pekka Moisio ja ympäristöinsinööri Kaisa Marttinen.

Podcasteissa keskustellaan seuraavista aiheista:

  1. Isäystävällinen työkulttuuri (mukana Marjut Kurvinen)
  2. Äidit isäystävällisyyttä rakentamassa (mukana Kaisa Marttinen)
  3. Vanhemmuuden myytinmurtajat (mukana Kaj Westman)
  4. Monimuotoiset perheet työelämässä (mukana Kati Varis)
  5. Taasko lapsi kipeänä (mukana Juha-Pekka Moisio)
  6. Isäystävällisyys ennen ja tänään (mukana Atte Pääkkö)

Perheystävällisyyshanketta koordinoi Väestöliitto ja rahoittaa Työsuojelurahasto. Hankkeeseen osallistuvat myös Kela ja Deloitte.

Lisätietoja:

Lue lisää Lahti Energian perheystävällisyydestä!
Tutustu talousjohtaja Marjut Kurvisen ajatuksiin blogissa!
Lue lisää hankkeesta Väestöliiton sivuilta!