Lahti Energia ja Elenia Palvelut sopivat asiakaspalveluyhteistyöstä

Lahti Energia ja Elenia Palvelut ovat sopineet voimiensa yhdistämisestä asiakaspalvelussa. Yhteistyöhön sisältyy Lahti Energian sähkön, lämmön ja kaasun myyntiin ja jakeluun liittyvä asiakaspalvelu ja laskutus. Monikanavainen palvelukokonaisuus kattaa asiakkaiden puhelin-, sähköposti- ja internetpalvelut sekä asiakaspalvelupisteen.

Lahti Energian asiakkaiden palvelut ja asiointikanavat säilyvät ennallaan. Yhteyden asiakaspalveluun saa tutuista puhelinnumeroista, nettisivuilta ja palvelupisteestä. Lahti Energia vastaa edelleen teknisestä asiakaspalvelusta.

”Valitsimme yhteistyökumppaniksemme toisen vahvan energia-alan osaajan. Yhteistyön avulla Lahti Energia kehittää asiakkuuksiensa hoitoa. Hyödynnämme Elenia Palveluiden erikoisosaamista energia-alan asiakaspalvelussa ja palveluprosesseissa. Yhteistyö vahvistaa Lahti Energian kykyä vastata kasvaviin asiakaspalvelun vaatimuksiin nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä ja kehittää Lahti Energian palveluprosesseja”, sanoo Lahti Energian myyntijohtaja Matti Wallin.

Lahti Energialta siirtyy Elenia Palveluihin 14 asiakaspalvelun ja laskutuksen ammattilaista vanhoina työntekijöinä. Henkilöstö aloittaa Elenian palveluksessa 26.4.2018 samaan aikaan, kun Elenia aloittaa asiakaspalvelutuotannon Lahti Energialle.

”Toteutamme Lahti Energian kanssa energia-alalla uutta palvelukonseptia, jossa tuotamme korkealaatuista asiakaspalvelua tulevaisuuden palveluvaatimuksia ennakoiden. Kehitämme palvelua yhdessä siten, että asiakkaat saavat monikanavaista palvelua joustavasti ja laadukkaasti. Tämä yhteistyö vahvistaa energia-alan palveluosaamista, jossa otamme uusia askeleita”, toteaa Elenia Palveluiden toimitusjohtaja Ville Sihvola.

Elenian Palvelut tuottaa vastaavaa palvelua myös Jyväskylän Energialle, Tampereen Sähkölaitokselle, Auris kaasunjakelulle sekä Elenia-konsernin yhtiöille.

Elenian asiakaspalvelussa työskentelee Lahti Energian palvelukumppanuuden alettua noin 100 energia-alan ammattilaista. Elenia-konsernissa on yhteensä noin 350 energia-ammattilaista.

Lisätietoja:

Matti Wallin, myyntijohtaja, Lahti Energia Oy, puh. 044 723 5782  
Ville Sihvola, toimitusjohtaja, Elenia Palvelut Oy, puh. 040 560 1595

Lahti Energia Oy on vuonna 1907 perustettu monipuolinen energiakonserni, joka panostaa ekotehokkuuteen ja uusiin teknologioihin. Tuotteitamme ovat sähkö, kaukolämpö ja -jäähdytys, maakaasu sekä muut energian tuottamiseen ja käyttämiseen liittyvät palvelut. Olemme teollisuuden energiapalvelukumppani, ja toimitamme energiaa kokonaispalveluna useille suurille teollisuusasiakkaille. Vuonna 2017 konsernimme liikevaihto oli 175,6 miljoonaa euroa, ja työllistimme 206 henkilöä.

Elenia Oy:n tytäryhtiö Elenia Palvelut Oy on energia-alan palveluntuottajana moniosaaja, joka tarjoaa sähköverkko- sähkönmyynti-, kaukolämpö-, maakaasu- ja vedenjakeluliiketoimintaan liittyvää asiakaspalvelua. Toimintaa ohjaavat asiakasyhtiöiden palvelu- ja liiketoimintatavoitteet. Uudistamme asiakkaidemme kanssa Suomen energiamarkkinoiden palveluita vastaamaan asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Elenia Palveluissa työskentelee noin 100 energia-alan ammattilaista, joilla on laaja kokemus energia-alan palveluista ja niiden uudistamisen tarpeesta.