Lahti Energia ostaa Koskisen lämpöliiketoiminnan

Lahti Energia Oy ja Koskisen Oy ovat sopineet Koskisen lämpöliiketoiminnan kaupasta. Koskisen lämpöliiketoiminnan ostaa Lahti Energian tätä varten perustama tytäryhtiö Pilke Energia Oy.

Kaupan myötä Pilke Energia Oy:stä tulee sekä Koskisen sahan että levyteollisuuden energiantuottaja. Koskisen levyteollisuuden energiantuotanto-yksiköllä katetaan myös Kärkölän kunnan kaukolämmön tarve. Kaupan mukana ei siirry henkilöstöä.

Kaupan kohteena olevilla energiantuotantolaitoksilla käytetään polttoaineena pääosin Koskisen tehtaiden sivutuotteita ja pieneltä osin metsäbiomassaa. Laitosten tuottama vuotuinen lämpöenergian määrä on 200 gigawattituntia. Määrä on miltei seitsenkertainen verrattuna Vääksyn vuotuiseen kaukolämpöenergiaan.

– Lahti Energialle kauppa merkitsee ydinliiketoiminnan laajentamista lähialueelle. Koskisen Oy:n lämpöliiketoiminta on merkittävä lisä nykyisten teollisuusasiakkaidemme joukkoon. Pyrimme osaltamme edesauttamaan Lahden alueen elinkeinoelämää toimittamalla edullista energiaa asiakkaittemme tarpeisiin, toteaa Lahti Energia Oy:n toimitusjohtaja Eero Seesvaara.

– Lämpöliiketoiminnan myynti on keskeinen osa Koskisen käynnissä olevaa muutosohjelmaa. Toimenpiteellä vahvistamme yhtiön kykyä panostaa liiketoiminnan kehittämiseen tulevaisuuden haasteisiin kasvavilla, meille relevanteilla markkinoilla. Nyt tehty sopimus Lahti Energian kanssa turvaa meille luotettavan ja kustannuksiltaan ennustettavan lämpöenergian tuotannon koko sopimuskauden ajan, kiittelee Koskisen konsernin toimitusjohtaja Jukka Pahta.

Lahti Energia on laajentanut toimialuettaan erityisesti 90-luvulla ja vuosituhannen vaihteessa. Tuolloin hankittiin voimalaitos Heinolasta, sähkö- ja lämpöverkot Nastolasta sekä lämpöverkot Salpakankaalta ja Asikkalasta tuotantolaitoksineen.

– Yhtiö on edelleen kiinnostunut lähialueen isoimmista lämmöntoimituskohteista. Yhteistyökumppani One1:n kautta toimintamme on laajentunut koko Suomeen. One1 rakentaa tällä hetkellä Maskun kunnan päiväkoteihin biolämmityslaitoksia, ja seuraavaksi One1:n vastuulle siirtyy Lieksan rengasteollisuuden tehtaiden tarvitsema lämpö, kertoo Seesvaara.

Lahti Energia on teollisuuden energiapalvelukumppani, joka toimittaa lämpöä ja höyryä kokonaispalveluna useille merkittäville teollisuusasiakkaille. Yhtiön asiakkaita ovat muun muassa Polttimo, Fazer, Stora Enso, Hartwall sekä Isku.

– Teollisten kumppaniemme on helppo keskittyä ydinliiketoimintaansa, kun energiantuotannosta vastaa siihen erikoistunut Lahti Energia. Lahti Energialle teollisuuden energiantuotanto on ydinliiketoimintaa, ja haluamme kasvaa tällä sektorilla myös tulevaisuudessa, Seesvaara tähdentää.

Lisätietoja:
Lahti Energia Oy, toimitusjohtaja Eero Seesvaara, puh 050 552 8401
Koskisen Oy, toimitusjohtaja Jukka Pahta, puh 050 389 4499, jukka.pahta@koskisen.com