Lahti Energia -urheilijastipendit jaettiin toista kertaa

Stipendeillä tuetaan yksittäisiä lupaavia ja reipashenkisiä nuoria urheilijoita. Urheilijastipendien arvo on 200 euroa. Tänä vuonna niitä jaettiin neljä. 

Urheilijastipendiä saivat hakea Lahti Energian yhteistyöseurat yhdelle seuransa urheilijalle tai harrastajalle. Seuroja kannustettiin etsimään joukostaan esimerkiksi erityisen hyvin harrastuksessaan tsempannut, energistä yhteishenkeä joukkueessa osoittanut, hyvin kilpailuissa pärjännyt tai loistavasti kauden aikana kehittynyt urheilija.

Tavoitteena kannustaa liikkumaan

Stipendin tarkoitus on tukea nuorta esimerkiksi harrastuksen jatkamisessa, urheilijana kehittymisessä, varusteiden hankinnassa, valmennuksen järjestämisessä tai vaikkapa treenimatkalle lähtemisessä. Samalla tavoitteena on kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan hyvällä ja energisellä yhteispelillä. 

Stipendivarat on kerätty Suuren liikuntaseikkailun kioskin tuotoista. Suuri liikuntaseikkailu on Lahti Energian yhteistyöseurojen ilmaistapahtuma, joka järjestetään keväisin äitienpäiväviikonloppuna Lahti Energia -areenalla. Tänä vuonna tapahtuma keräsi tuhansia osallistujia. 

Tukea monipuoliseen urheiluun

Tänä vuonna 200 euron arvoisia stipendejä jaettiin neljä kappaletta. Päätimme tukea Lahden Uimaseuran kaksosia Tiinu ja Tinka Tammista, Lahti Basketball Junioreiden Eemi Luukkosta, FC Kuusysin Jenna Rantasta ja FC Reippaan Miiko Mäyrästä.

Valintakriteereinä painotimme aitoa tuen tarvetta, selkeää stipendin käyttötarkoitusta sekä hakijan omaa motivaatiota urheilulajissaan. Lisäksi pidimme tärkeänä, että tuemme sekä nuoria naisia että nuoria miehiä. Stipendiraatina toimi Lahti Energian viestintä.

Hakemusten määrä kasvoi

Stipendihakemuksia tuli tänä vuonna yhteensä kahdeksan kappaletta. Se on puolet enemmän kuin viime vuonna. Hakemuksia kertyi useasta eri yhteistyöseurasta sekä tytöiltä että pojilta. Iloksemme hakukierros osoitti, että Lahti Energian yhteistyöseuroissa kasvaa upeita nuoria urheilijoita! Siitä voi jokainen hakija ja seura olla ylpeitä.