Lahti Energialle lisää tuulisähköä

Suomen Hyötytuuli Oy on ostanut Kalajoella sijaitsevan Jokelan tuulipuiston. Kauppa lisää Lahti Energian tuulisähköntuotantoa merkittävästi.

Lahti Energian osin omistama Suomen Hyötytuuli Oy on ostanut Kalajoella sijaitsevan Jokelan tuulipuiston wpd europe HGmbH:lta. Jokelan tuulipuisto koostuu kahdestatoista 3 megawatin voimalasta, ja se on tuottanut sähköä vuodesta 2015. Suomen Hyötytuulen vuosituotanto nousee kaupan myötä yli 600 000 megawattituntiin.

Lahti Energian osuusvoimayhtiöiden kautta hankitun tuulivoiman tuotanto on viisinkertaistunut kolmessa vuodessa. Tuulivoimatuotannolla on iso rooli Lahti Energian energiakäännöksessä, joka huipentuu vuonna 2020 Kymijärvi III -biolämpölaitoksen valmistuttua.

Suomen Hyötytuulen tavoitteena on tuottaa kilpailukykyistä tuulisähköä osakkailleen, jotka ovat suuria suomalaisia kaupunkienergiayhtiöitä. Hyötytuuli on perustettu vuonna 1998.

Jokela mukaan lukien Suomen Hyötytuulella on kuusi toiminnassa olevaa tuulipuistoa: yksi Kalajoella, kaksi Porissa ja kolme Raahessa. Yhtiö on tuulivoiman edelläkävijä Suomessa, ja se tunnetaan myös vahvana merituulivoimaosaamisen kehittäjänä. Yhtiö rakennutti viime vuonna Porin Tahkoluotoon maailman ensimmäisen vaativiin jääolosuhteisiin suunnitellun merituulipuiston.

Yhtiön 600 000 MWh:n tuotanto vastaa noin 37 000 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista energiantarvetta.