Lahti Energian vahvuuksina asiakaspalvelu ja luotettavuus

Keräsimme alkuvuodesta vastauksia maine- ja asiakastyytyväisyyskyselyyn. Kyselyyn vastasi yli 600 asiakastamme, joista suurin osa oli 46–65-vuotiaita, päijäthämäläisiä yksityishenkilöitä.

Lahti Energian toiminta arvioitiin kaikilla osa-alueilla varsin hyväksi. Tyytyväisimpiä asiakkaamme olivat asiakaspalveluun, kun taas tuotteiden hinta–laatusuhteessa nähtiin eniten kehittämisenvaraa. Myös luotettavuutemme ja toimitusvarmuutemme saivat asiakkailta kiitosta: yli 20 prosenttia vastaajista koki Lahti Energian selvästi muita energia-alan toimijoita luotettavammaksi. Niin ikään lähes 80 prosenttia arvioi Lahti Energian yhtä luotettavaksi tai hieman luotettavammaksi kuin muut toimijat. Lahti Energiaa kuvailtiin varsinkin luotettavaksi ja paikalliseksi energiayhtiöksi.

Yli kolmasosa asiakkaista piti kokonaismielikuvaa Lahti Energiasta erittäin hyvänä ja lähes 60 prosenttia arvioi sen hyvälle perustasolle. Lähes 90 prosenttia vastaajista suosittelisi Lahti Energiaa muille todennäköisesti tai erittäin todennäköisesti. Tärkeimmiksi energiayhtiön valintaperusteiksi osoittautuivat hinta, toimintavarmuus ja luotettavuus, helppous, paikallisuus ja ympäristöystävällisyys. Näitä lukijat odottivat myös Lahti Energialta tulevaisuudessa – ja lisäksi hyvää palvelua ja kilpailukykyisyyttä.

Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin kolme 200 euron arvoista palkintoa, jotka vastaaja sai valita Pelicansin, Escape Roomin tai S-ryhmän lahjakortin väliltä. Arvonnan voittivat S-ryhmän lahjakortit valinneet Juha Heinonen, Sanni Vottonen ja Kyllikki Rieppo. Paljon onnea voittajille!

Lisäksi lämmin kiitos kaikille kyselyyn vastanneille! Mielipiteenne on meille arvokas. Tästä on hyvä jatkaa toimintamme kehittämistä.