Nikita Volkov ja Veera Koskinen saivat ensimmäiset Lahti Energia -urheilijastipendit

Lahti Energia -urheilijastipendit jaettiin tänä kesänä ensimmäistä kertaa. Stipendin tarkoitus on kannustaa yksittäisiä lapsia ja nuoria liikkumaan hyvällä ja energisellä yhteispelillä.  Urheilijastipendien arvo on 200 euroa, ja niiden jakaminen on uusi, vuosittainen perinne.

Lahti Energian sponsorointiyhteistyö lahtelaisseurojen kanssa kehittyy entisestään. Uusin tapamme tukea lasten ja nuorten urheilua ovat Lahti Energia -urheilijastipendit, joilla tuetaan yksittäisiä lupaavia ja reipashenkisiä nuoria urheilijoita. 200 euron arvoisia stipendejä jaetaan vuosittain kaksi kappaletta. Tällä viikolla stipendit jaettiin ensimmäistä kertaa.

Urheilijastipendiä saivat hakea Lahti Energian yhteistyöseurat yhdelle seuransa urheilijalle tai harrastajalle. Seuroja kannustettiin etsimään joukostaan esimerkiksi erityisen hyvin harrastuksessaan tsempannut, energistä yhteishenkeä joukkueessa osoittanut, hyvin kilpailuissa pärjännyt tai loistavasti kauden aikana kehittynyt urheilija. Stipendin tarkoitus on tukea nuorta esimerkiksi harrastuksen jatkamisessa, urheilijana kehittymisessä, varusteiden hankinnassa, valmennuksen järjestämisessä tai vaikkapa treenimatkalle lähtemisessä.

Stipendihakemuksia tuli yhteensä kuusi kappaletta. Hakemuksia kertyi useasta eri yhteistyöseurasta ja lisäksi yhtä paljon tytöiltä ja pojilta. Kaikilla hakijoilla oli hyvät perustelut stipendin saamiseksi. Iloksemme hakukierros osoitti, että Lahti Energian yhteistyöseuroissa kasvaa upeita nuoria urheilijoita! Siitä voi jokainen hakija ja seura olla ylpeitä.

Tänä vuonna päätimme tukea urheilijastipendillä FC Reippaan Nikita Volkovia ja Lahden Ahkeran Veera Koskista. Ikäluokkansa huippumaalivahti Nikita pääsee stipendivaroin osallistumaan Tornion SM-lopputurnaukseen. Kansainvälistä menestystä tavoittelevaa moniottelijaa Veera Koskista stipendi hyödyttää puolestaan Oulun SM-otteluun matkaamisessa ja lajikohtaisten piikkarien hankinnassa.

Valintakriteereinä painotimme aitoa tuen tarvetta, selkeää stipendin käyttötarkoitusta sekä hakijan omaa motivaatiota urheilulajissaan. Lisäksi pidimme tärkeänä, että tuemme sekä nuorta naista että nuorta miestä. Stipendiraatina toimi Lahti Energian viestintä.