Rapala valitsi ympäristöystävällisen kaukolämmön

Asikkalalainen kalastusvälineyritys Rapala on valinnut lämmitysratkaisukseen ympäristöystävällisen kaukolämmön. Yritykselle rakennetaan parhaillaan uutta kaukolämpöjohtoa.  

Kaukolämpöön liittyminen on Rapalalta merkittävä ilmastoteko. Vääksyssä lämpö tuotetaan täysin hiilettömästi uusiutuvalla biopolttoaineella. Siksi kaukolämpö on myös tulevaisuuden lämmitysratkaisu.

–   Olimme käyneet monia eri lämmitysmuotoja läpi jo pidemmän aikaa. Kokonaisvaltaiseen hinta–laatusuhteeseen ja ympäristöarvoihin vedoten valitsimme kaukolämmön uistintehtaallemme, Rapalan Vääksyn tehtaan johtaja Juha Siltala kertoo. 

Kaukolämpö on varma ja luotettava vaihtoehto: toimitusvarmuus on vakuuttavat 99,98 prosenttia. Energiakäännöksen ansiosta myös hinta pysyy kohtuullisena, sillä fossiilisten polttoaineiden kasvava verotus ei näy lämmityslaskuissa.

Kilometrin mittainen työmaa

Uusi kaukolämpöjohto kulkee Tallukan mäeltä reittiä Kissalankuja–Jukolantie–Rantakulmantie–Rapala. Se on reilun kilometrin mittainen, ja rakentaminen kestää noin neljä kuukautta. Rantakulmantiellä tehdään töiden aikana joitakin liikennejärjestelyjä.