Vapaudenkadun läpiajokielto koskee kaikkia yksityisautoilijoita

Yksityisautoilijat eivät saa kulkea Vapaudenkadun kaukolämpötyömaan läpi. Kiertoreitti kulkee Rautatienkadun ja Kirkkokadun kautta.

Lahti Energia aloitti Vapaudenkadulla kaukolämpövuodon korjaamisen ja johtorakenteiden peruskorjaamisen lähes kaksi viikkoa sitten. Liikennemerkeistä huolimatta yksityisautoilijat eivät ole noudattaneet läpiajokieltoa. Tilanne on vaikeuttanut julkista liikennettä ja työmaan toimintaa.

Kaukolämpötyöt jatkuvat Vapaudenkadulla 29.3. saakka. Tästä syystä kaksi Vapaudenkadun kolmesta ajokaistasta on suljettu Rautatienkadun risteyksestä eteenpäin. Vasemmanpuolinen kaista on auki vain bussi- ja taksiliikenteelle. Sen sijaan yksityisautoilijoiden läpiajo on kielletty Rautatienkadun ja Vesijärvenkadun väliin jäävällä kadunosalla. Myös parkkipaikat ovat poissa käytöstä.

Lanunaukion kohdalta yksityisautoilijoiden on kuljettava Vesijärvenkadulle Rautatienkadun ja Kirkkokadun kautta. Läpiajokiellolla taataan työmaan turvallisuus ja joukkoliikenteen sujuvuus. Yksityisautoilijoille vain tonteille ajo ja huoltoliikenne on sallittu.

Lisätietoja:

Esa-Matti Larjo, puh. 029 000 8252
kaukolämpöinsinööri
Lahti Energia Oy