Vesiuruille on valittu neljä uutta kappaletta

Lahti Energian vesiurkubiisikisa keräsi valtavan suosion. Kahden viikon aikana uruille ehdotettiin yli 500 uutta kappaletta. Ehdottajia oli yli 350 henkilöä, ja moni ehdotti kerralla useita kappaleita.

Vesiuruille on valittu neljä uutta kappaletta yleisön ehdotusten perusteella. Uudet vesiurkukappaleet ovat Edith Piafin La Vie En Rose, Marko Haaviston & Poutahaukkojen Myrskyn keskellä, Disturbedin The Sound of silence ja Dmitri Schostakovichin Waltz nro 2. Alkuperäisestä poiketen kappaleita päätettiin valita kolmen sijaan neljä, koska hyviä ehdotuksia saatiin runsaasti.

Kappaleiden valinnassa painotettiin sopivuutta vesiurkuihin, Pikku-Vesijärven ympäristöön ja Lahteen. Valinnassa pyrittiin huomioimaan myös eri musiikkityylit.

–  Kappaleiden tulee kestää aikaa ja palvella monipuolista kuulijakuntaa. Halusimme uudistaa vesiurkujen soittolistaa ja tuoda Pikku-Veskulle niin kansainvälistä kuin suomalaistakin tunnelmaa, Lahti Energian viestintäpäällikkö Anne Tuovinen perustelee.

Ehdotuksina Game of Thronesia ja Queenia

Kappale-ehdotuksia sateli ikivihreistä souliin ja klassisesta musiikista hevimetalliin. Myös julkisuudessa pinnalla olleet kappaleet, kuten Game of Thronesin tunnusmusiikki sekä Queenin, Cheekin ja Yö-yhtyeen kappaleet, nousivat ehdotuksissa esiin. Suosio ei kuitenkaan ollut valintaperuste. Kaikkien kappaleita ehdottaneiden kesken arvottiin Cafe Idan piknik-kori. Sen voitti Marja Perälä. Lämpimät onnittelut ja kiitos kaikille kappaleita ehdottaneille!

Vesiurkujen soittolistaan kuuluu nyt noin 30 kappaletta, ja myös jo soitettuja kappaleita ehdotettiin. Suosiota keräsivät varsinkin Brädin Kotona, Rauli Baddingin tuotanto ja Celine Dionin My heart will go on, jota on kuultu vesiuruilla useasti. Soitamme toivottuja kappaleita tänä kesänä.

Lahtelaisten rakas nähtävyys

Kysyimme yleisöltä myös rakkaimpia vesiurkumuistoja. Lahtelaiset kertoivat tunnelmallisista hetkistä, jotka liittyvät lenkkeilyyn, rauhoittumiseen ja piknikillä oloon. Vastaajat nimesivät vesiurut myös suosituksi kuvauskohteeksi ja Lahden upeaksi nähtävyydeksi, jota ulkopaikkakuntalaiset ja ulkomaalaiset vieraat viedään ilolla katsomaan.

–   Vesiurkuja kuvailtiin keitaaksi, ”legendapaikaksi” ja parhaaksi kesäfiilikseksi, Lahti Energian viestintäsuunnittelija Janina Jokimies kertoo.

Vesiurkukausi alkaa kesäkuun alussa. Esityksiä järjestetään kesä–syyskuussa joka päivä klo 13 ja klo 18. Yksi uusista kappaleista soitetaan jo kesän esityksissä. Loput kaksi säästetään syksyn värivalosuihkuihin, joita voi ihailla loka–marraskuussa päivittäin klo 19. Vuoden viimeinen esitys nähdään itsenäisyyspäivänä.

Lue lisää vesiuruista!