Kaukolämmön hinta nousee

Lahti Energia nostaa kaukolämmön hintaa 1.6. alkaen keskimäärin 9,7 prosenttia. Hinnankorotukseen vaikuttaa yleisen kustannustason nousun lisäksi Venäjän hyökkäyssota, jonka seurauksena Lahti Energian kaukolämmön tuotannossa käyttämien polttoaineiden hinta nousee edelleen. Korotuksesta huolimatta kaukolämpö säilyy lahtelaisille, hollolalaisille ja asikkalalaisille kilpailukykyisenä, varmana ja turvallisena lämmitysmuotona. 

Vaikka Lahti Energian kaukolämmön tuotanto perustuu jo nyt pääosin uusiutuviin ja kierrätyspolttoaineisiin, monipuolistamme ja nopeutamme siirtymistä uusiutuvien polttoaineiden käyttöön energiantuotannossamme. Vähentämällä polttamiseen perustuvaa energian tuotantoa ja käyttämällä sähkökattiloita sekä suuria lämpöpumppuja ylijäämälämpöjen hyödyntämiseen, mahdollistamme kaukolämmön hinnan säilymisen vakaana ja kilpailukykyisenä myös tulevaisuudessa.  

Hinnankorotus kohdistuu kaukolämmön energia- ja perusmaksuun ja nostaa kaukolämmön kokonaiskustannusta yhteensä 9,7 prosenttia. Esimerkiksi 60 neliön kerrostalohuoneistossa korotus on keskimäärin alle 4 euroa kuukaudessa. Hinnankorotus koskee sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita.  

”Lämmöntuotantomme pääpolttoaineiden kotimaisen metsähakkeen ja kierrätyspolttoaineiden kysyntä on Venäjän tuonnin päätyttyä viime vuonna noussut, mutta tarjonta ei ole kehittynyt vastaavasti. Tämän seurauksena hintojen nousu on ollut huomattavaa ja markkinoiden ollessa epätasapainossa tilanne näyttää jatkuvan”, sanoo Lahti Energian toimitusjohtaja Jouni Haikarainen.  

Lahti Energian kaukolämpö on huoleton, varma ja turvallinen lämmitysvalinta jatkossakin. Kaukolämpöä ei tarvitse muistaa huoltaa tai tilata sille kunnossapitoa. Lämmöntuotannossaan käyttämien bio- ja kierrätyspolttoaineiden sekä lämmöntuotannon sähköistämistä edistävien investointien avulla Lahti Energia etenee kohti ilmastopositiivisuutta vuonna 2035.  

Asiakkaita tiedotetaan hinnanmuutoksesta yksityiskohtaisella kirjeellä.  

Hinnastot ja sopimusehdot

Lahti Energian kaukolämmön hinnankehitys kymmenen vuoden ajalta (graafi lisätty sivulle 2.5.2023)

Lisätietoja: 

Jouni Haikarainen, toimitusjohtaja, Lahti Energia Oy  
jouni.haikarainen@lahtienergia.fi
p.  040 709 5690