Sähkönjakeluhäiriö Villähteen ja Nastolan alueella

Lahdessa oli 10.4. kello 6.18 sähkönjakelun häiriötilanne. Ilman sähköä oli noin 9000 asiakasta 6,5 minuutin ajan, kunnes saimme sähköt palautettua.

Häiriö vaikutti Nastolan, Uudenkylän, Villähteen ja Seestan alueilla. Pahoittelemme keskeytyksestä aiheutunutta haittaa.

Päivitys 12.4.: Verkkosivujen lomakkeiden liitteiden lähetyshaasteet on nyt selvitetty ja liitteiden lähetys toimii normaalisti.

Olemme havainneet, että jotkin verkkosivujemme kautta lähetetyt lomakkeen liitteet eivät ole tulleet meille perille. Selvitämme ongelmaa.

Jos asiasi ei ole edennyt asiaan kuuluvalla tavalla, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelumme yhteystiedot näet sivulta Asiakaspalvelu. Pahoittelemme tilannetta. Pyrimme korjaamaan tilanteen mahdollisimman pian.

Kisapuiston kaukolämpövuodon korjaus – häiriö on ohi

Päivitys 5.4.: Kisapuiston kaukolämpövuoto on korjattu ja jakelukeskeytys on päättynyt kello 11.44.

Lahden Kisapuiston alueella on kaukolämpövuoto. Jotta voimme tehdä korjaustyöt, keskeytimme lämmönjakelun tänään kello 8 Malskin alueella vuodon korjauksen ajaksi. Viikonlopuksi lämmönjakelu kuitenkin taas palautuu normaaliksi.

Vuoto havaittiin keskiviikkona 3.4. Etsiessämme vuotokohtaa jouduimme keskeyttämään kaukolämmön jakelun muutamaksi tunniksi 3.4. ja 4.4. Keskeytykset olivat välttämättömiä kaivutöiden ja työturvallisuuden vuoksi.

Pyrimme päättämään keskeytyksen mahdollisimman nopeasti, mutta viimeistään tänään perjantaina kello 15 mennessä. Pahoittelemme jakelukeskeytyksistä aiheutunutta haittaa. Voit seurata kaukolämmön jakeluhäiriön tilannetta häiriökartastamme, josta näet myös arvion katkon päättymisen ajankohdasta.

Sähkönjakeluhäiriö Sopenkorvessa

Sopenkorven alueella Lahdessa oli sähkökatko 1.4. kello 13.59. Sähköttä oli vajaat 200 asiakasta.

Sähkökatko kesti noin kymmenen minuuttia, kunnes saimme sähköt palautettua asiakkaillemme. Pahoittelemme keskeytyksestä aiheutunutta haittaa.

Vaihda sähköverkon laskut e-laskuiksi uuden lomakkeen avulla

Haluatko pienentää hiilijalanjälkeäsi? Vaihtamalla paperilaskun sähköiseen pienennät ilmastolle aiheutuvaa kuormitusta. Kun vaihdat paperilaskusi sähköiseen, vähennät paperin, painatuksen ja kuljetuksen aiheuttamia päästöjä.

Jos olet Lahti Energia Sähköverkon asiakas, voit nyt tilata e-laskun uudella lomakkeella. Silloin saat e-laskutilauksen hyväksyttäväksi suoraan verkkopankkiisi.

E-lasku on turvallinen ja vaivaton tapa maksaa laskut. Laskusi eivät katoa postissa tai unohdu muun postin joukkoon, vaan saat ne aina suoraan omaan verkkopankkiisi. Voit siirtyä e-laskuihin myös omassa verkkopankissasi. Tiedot e-laskun tilaamista varten löydät paperilaskun maksutiedoista.

Voit myös siirtyä sähköisiin laskuihin ottamalla käyttöön digipostipalvelu Kivran. Palvelu myös muistuttaa sinua viestillä eräpäivän lähestymisestä.

Tutustu sähköisen laskutuksen vaihtoehtoihisi: Sähköinen laskutus

digipostipalvelu, e-lasku, hiilijalanjälki, ilmasto, Lahti Energia Sähköverkko, lasku, laskutus, lomake, paperilasku, verkkopankki

Lahden radiomastot valaistaan lauantaina 25.11. oransseiksi osana YK:n Oranssit päivät -kampanjaa. Oranssi värivalaistus pidetään päällä kello 19–24.

Kampanja väkivaltaa vastaan näkyy maailmalla ja myös eri puolilla Suomea marras-joulukuussa. Kampanjan oranssi väri symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus. Radiomastojen valaistuksesta vastaa Lahti Energia.

YK:n alaisen UN Womenin Oranssit päivät -kampanja kannustaa kaikkia toimimaan naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Kampanja alkaa kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11. ja loppuu ihmisoikeuksien päivänä 10.12.

UN Women Suomen tämän vuoden Oranssit päivät -kampanjan teemana on turvassa kaikkialla. Kampanja peräänkuuluttaa jokaisen naisen ja tytön oikeutta turvalliseen ja väkivallan ja häirinnän uhasta vapaaseen olemassaoloon kaikkialla.

Lue lisää UN Womenin verkkosivuilta.

oranssi, radiomasto, väkivalta, valaistus, YK

TIEDOTE 16.11.2023 klo 12.05

Lahden kaupunki hakee kilpailutuksella neuvonantajaa Lahti Energian myynnin selvittämiseen liittyvään työhön ja mahdollisen myyntiprosessin toteuttamiseen. Mahdollinen omistajamuutos tähtää yhtiön kasvuun ja kehittymiseen. Lahti Energian myynnin selvittämiseen kaupunki tarvitsee ulkopuolisen neuvonantajan, jonka kilpailutus käynnistyy lähipäivinä hankintajärjestelmä Hilmassa.

Lahti Energia jatkaa toimintaansa liiketoimintasuunnitelmansa mukaisesti. Asiakkaiden kannalta toiminta jatkuu ennallaan, ja aikanaan mahdollisen uuden kumppanin kanssa toimintaa kehitetään edelleen. Lahti Energian henkilöstön tehtävät jatkuvat normaalisti. 

Lisätietoa Lahden kaupungin sivuilta.

Lisätietoja medialle:

Jouni Haikarainen, toimitusjohtaja, Lahti Energia p. 040 709 5690 

Lahti Energia -konserni lahjoittaa sidosryhmien joulutervehdyksiin varatut rahat hyväntekeväisyyteen. Tänä vuonna lahjoituksen saa Lahden Pelastakaa Lapset ry.

Yhdistyksen kautta tuki suunnataan vähävaraisille lapsille ja nuorille. Lahden Pelastakaa Lapset ry:n toiminnan tavoitteena on tukea lapsiperheiden arkea, tuottaa iloa lapsille ja nostaa lasten arvostusta kotikaupungissamme. Yhdistyksen vapaaehtoistyö kokoaa samanhenkisiä ihmisiä ja tarjoaa osallistujille merkityksellisen harrastuksen ja mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin.

Lahden Pelastakaa Lapset ry:n toimintaan voit tutustua heidän verkkosivuillaan.

Sidosryhmiltämme toivomme, ettemme saisi konkreettisia joulumuistamisia vaan lahjoihin varatut summat/paketit lahjoitettaisiin hyväntekeväisyyteen. Jos henkilöstömme saa lahjoja, kokoamme ne yhteen ja arvomme henkilöstön kesken. Näin edistämme vastuullista toimintatapaa.

hyväntekeväisyys, joulu, joulukortti, joulutervehdys, lahjoitus

Tule tapaamaan meitä Taloyhtiöpäivään 8.11.

Lahti Energia osallistuu Päijät-Hämeen taloyhtiöpäivään tänäkin vuonna. Taloyhtiöpäivä järjestetään keskiviikkona 8.11.2023 kello 12.00–16.00 Asko-talossa Lahdessa.

Messuosastollamme saat tietoa Reiot-järjestelmästä, joka voi olla ratkaisu taloyhtiöllenne, kun 2024 vuoden alusta voimaan astuva uusi pelastuslaki siirtää taloyhtiöille velvollisuuden vastata asuntojen palovaroittimista.

Lahti Energian Tomi Kuittinen kertoo Taloyhtiöpäivän ohjelmalavalla puheenvuorossaan pelastuslain muutoksesta ja palovaroittimista sekä Reiot-tuotteesta ja sen mahdollisuuksista auttaa taloyhtiöitä.

Maksuton messutapahtuma on tarkoitettu taloyhtiöiden hallituksille, isännöitsijöille, osakkaille, vuokratalojen toimitusjohtajille, kiinteistönhoitajille sekä kaikille taloyhtiön asioista kiinnostuneille. Tapahtuman järjestää Kiinteistöliitto Päijät-Häme ry.

Katso tapahtuman ohjelma ja ilmoittaudu osoitteessa https://paijat-hame.kiinteistoliitto.fi/taloyhtiopaiva2023/.

Nähdään messuosastollamme!

messut, palovaroitin, reiot, taloyhtiö, taloyhtiöpäivä, tapahtuma

Sähköverkon vahingoilta vältyttiin

Tiistai-illasta 31.10.2023 alkaen vallinneet vaikeat sääolosuhteet eivät aiheuttaneet laajoja sähkökatkoja Lahti Energian ilmajohtojen alueella. Keskiviikon 1.11. vastaisen yön aikana esiintyi muutamia noin kahden minuutin katkoja, mutta laajoilta vahingoilta onneksi vältyttiin.

Ajantasaisen häiriötilanteen voit tarkistaa Lahti Energian häiriökartalta