Tasalämpö

Kaukolämpötuotteena Tasalämpö sopii yrityksille ja taloyhtiöille, jotka arvostavat helppoutta, ennakoitavuutta ja tavallista tasaisempia kaukolämpölaskuja. Tasalämmössä perusmaksun osuus vuosikustannuksesta on noin puolet. Teholämmössä perusmaksun osuus on 20–30 prosenttia.  

Tasalämpö on valittavissa käyttöpaikoille, joiden liittymän omistajalla on y-tunnus. Tasalämpöä ei ole tarjolla kuluttaja-asiakkaille.  

Perusmaksun määräytyminen ja kaukolämmön hinta

Tasalämmön hinta muodostuu perusmaksusta ja energiamaksusta. Perusmaksu on yhtä kuin Tehomaksu 1. Tehomaksu 1 määräytyy niiden tuntitehojen perusteella, jotka on mitattu -29:n ja 0 asteen välisissä ulkolämpötiloissa. Mitattujen tuntitehojen perusteella arvioidaan, kuinka paljon käyttöpaikka tarvitsee tehoa kovilla pakkasilla (-29 asteen ulkolämpötilassa).  

Teho tarkistetaan vuosittain kesällä, ja se on asiakkaan tiedossa syksyllä. Uusi teho astuu voimaan seuraavan vuoden alussa. Tehon määritykseen käytetään kohteen mittauksia, eikä omistajan tai laskujen maksajan vaihtuminen vaikuta tarkastelujaksoon.  

Merkittävä ja pysyvä tehontarpeen pienentyminen voidaan huomioida tehon määrityksessä, jos asiakas on meihin yhteydessä asiasta. Muutosten toteamiseksi tarvitaan yhden talven toteutuneet mittaukset muutoksen jälkeiseltä ajalta.  

Kaukolämpölaitteiden tarkastuspalvelu

Tasalämpöön sisältyy taloyhtiön tai yrityksen kaukolämpölaitteiden tarkastuspalvelu kerran kolmessa vuodessa. Tarkastus vastaa Katsastus- ja huoltopalvelua muilta osin, mutta käyntiä ei sovita asiakkaan kanssa erikseen, joten toimitus ei sisällä käytönopastusta. Jos kaipaat käytönopastusta, ota yhteyttä kaukolämmön asiakaspalveluun.

Jotta kaukolämpölaitteet voidaan tarkastaa, meillä tulee olla pääsy lämmönjakohuoneeseen ja automatiikan säätöihin.

Voit vaihtaa Tasalämmöstä toiseen tuotteeseen tai toisesta tuotteesta Tasalämpöön 12 kuukauden välein.

Lue lisää sivulta Katsastus- ja huoltopalvelu yritykselle.

Tutustu laskun lukuohjeeseen

Usein kysytyt kysymykset Tasalämmöstä

Perusmaksun avulla ylläpidämme kaukolämpöverkkoa ja varmistamme häiriöttömän lämmön toimituksen. Näin huolehdimme siitä, että lämpöä riittää kaikille kylmimmilläkin pakkasilla.

Tasalämmön perusmaksu on yhtä kuin Tehomaksu 1. Tehomaksu 1 määräytyy niiden tuntitehojen perusteella, jotka on mitattu -29:n ja 0 asteen välisissä ulkolämpötiloissa. Mitattujen tuntitehojen perusteella arvioidaan, kuinka paljon käyttöpaikka tarvitsee tehoa kovilla pakkasilla (-29 asteen ulkolämpötilassa).  

Tasalämmön vaihtoehto on Teholämpö. Kaikki hinnastot löydät sivulta Kaukolämmön hinnastot. Tasalämmössä perusmaksun osuus vuosikustannuksesta on noin puolet, kun taas Teholämmössä perusmaksun osuus on noin 20–30 prosenttia.

Lue lisää Teholämmöstä

Tutustu laskun lukuohjeeseen