Kulkureitit

Pientaloja lukuun ottamatta kiinteistöön on kannattavaa asentaa avainsäilö. Energiahuollon ja vastaavien toimijoiden tulee päästä laitteiden luo viivytyksettä vuorokaudenajasta riippumatta. Kiinteistön omistaja vastaa sisäänpääsystä.

Kiinteistön omistajan kanssa voidaan sopia, kehen ollaan tarvittaessa yhteydessä oven avaamisesta. Varmempi ja nopeampi tapa järjestää sisäänpääsy on asentaa kiinteistöön avainsäilö eli putkilukko.

Avainsäilön tilaus

Avainsäilön voit tilata meiltä lomakkeella. Voit myös laittaa viestiä osoitteeseen lukitus@lahtienergia.fi. Mainitsethan sähköpostissa laskutusosoitteen sekä laitetilan, jonka lukitusta asia koskee (sähkö, tele, vesi, kaukolämpö). Vastaamme sähköpostitse myös kysymyksiisi, jotka koskevat reittiavaimen vaihtoa tai jos haluat lisätietoja avainsäilöasioista.

Toimituksen hinta ja sisältö

Avainsäilön vaihtaminen ja uusien avainsäilöjen toimitukset hoidetaan keskitetysti. Toimituksesta vastaa Lahti Energia yhteistyössä DNA:n ja Lahti Aquan kanssa. Toimituksen laskuttaa Lahti Energia Sähköverkko.

Avainsäilö toimituksineen maksaa 200 € (alv 24 %). Hinta ei sisällä porausta tai avainsäilöputkea. Ne voit tilata valitsemaltasi lukkoliikkeeltä. Porauksen voit tilata myös meiltä hintaan 200 € (alv 24 %).

Näin tilaat avainsäilön tai vaihdatat reittiavaimen

Kiinteistön omistajana voit porauttaa omalla kustannuksellasi avainsäilöputken valitsemallasi lukkoliikkeellä. Kun avainsäilöputki on asennettu paikoilleen, voit tilata meiltä avainsäilöputkeen KTL1E-järjestelmän avainpesän. Tilauksen yhteydessä ilmoita, mistä voimme noutaa avaimen.

Samalla varmistamme reittiavaimen sopivuuden ulko-oveen. Reittiavaimella on tarve päästä kulkemaan vain tarpeellisiin laitetiloihin. Avainsäilöissä ei saisi säilyttää kiinteistöjen yleisavaimia. Jos uusitte kiinteistön lukituksia, tilaa meidät vaihtamaan avainsäilöön uusi reittiavain.

Tilaa putkilukitus

Turvallinen, valtakunnallinen KTL1E-avainjärjestelmä

KTL1E-avainjärjestelmällä teleliikenneoperaattorit sekä energia- ja vesihuolto pääsevät omatoimisesti kiinteistöihin ja huoltotyöt voidaan tehdä nopeasti. Järjestelmää voivat käyttää halutessaan myös hissiurakoitsijat ja pelastustoimi. Monien toimijoiden yhteinen järjestelmä vähentää kustannuksia.

Järjestelmän avain, Abloy Protec2 Cliq, mahdollistaa kulkuoikeuksien hallinnoinnin sähköisesti. Kadonnut avain voidaan muuttaa toimintakelvottomaksi.

Lisätietoa KTL1E-lukitusjärjestelmästä Yrityssuojeluyhdistyksen sivuilla.