Kaukolämpöliittymä yritykselle

Tarjoamme kaukolämpöä Lahden, Hollolan ja Asikkalan alueella. Kaukolämmön asiakaspalvelusta voit varmistaa, onko kaukolämpöverkko kiinteistösi lähettyvillä.

Kaukolämpöön voivat liittyä sekä uudet kiinteistöt että jo olemassa olevat kiinteistöt, joihin kaivataan huoletonta lämmitysmuotoa. Tuottamamme kaukolämpö on paikallista ja tuotettu uusiutuvilla ja kierrätyspolttoaineilla. Täytä tilauslomake sivun alalaidassa.

Kaukolämmön päästökerroin voi olla jopa nolla 

Vihreän lämmön päästökerroin on 0 gCO2/kWh. Se on uusiutuvilla energialähteillä tuotettu ja varmennettu alkuperätakuilla. Vihreä lämpö on tarjolla kaikille halukkaille kaukolämpöasiakkaillemme.

Tee kaukolämpöliittymän ylläpitosopimus

Kaukolämpöliittymän voi jättää ylläpitoon esimerkiksi kiinteistön saneerauksen ajaksi. Ylläpito tarkoittaa, että laitteet kytketään irti kaukolämpöverkosta ja kaukolämpöliittymä tulpataan sovittuun kohtaan. Liittymä kytketään takaisin kaukolämpöverkkoon, kun kaukolämpöä taas tarvitaan. Ylläpitosopimuksen voit ottamalla yhteyttä kaukolämmön asiakaspalveluun.

Liittymisen vaiheet

 1. Suunnittelu

Lähetä LVI-suunnitelmat hyväksyttäväksi osoitteeseen kaukolampo@lahtienergia.fi. Tutustu ensin hybridikytkentäohjeeseen.

 1. Tilaus

Tilaa liittymä tilauslomakkeella. Kaukolämpömyyjämme ottaa sinuun yhteyttä ja sopii toimituksen yksityiskohdista, kuten nousukulman toimituksesta.

Allekirjoita kaukolämpösopimus. Sopimukseen on kirjattu lämmöntoimitusviikko, johon mennessä kaukolämpö on valmis otettavaksi käyttöön. Laskutamme liittymismaksun ensimmäisen erän allekirjoittamisen jälkeen. Laskutamme liittymismaksun toisen erän, kun kaukolämpö on otettu käyttöön.

 1. Toteutus

Asenna nousukulma rakennuksen perustusten rakentamisen yhteydessä tai tee muu läpivienti. Verkostosuunnittelijamme suunnittelee liittymisreitin paikan päällä kanssasi yhteistyössä. Voit kertoa verkostosuunnittelijalle esimerkiksi tontin kaivot ja säästettävät puut.

Ilmoita aikataulumuutoksista hyvissä ajoin. Toimitamme kaukolämmön mittauskeskukselle asti käyttövalmiiksi asennettuna, sovittuun lämmöntoimitusviikkoon mennessä. Hanki ja asennuta kaukolämpölaitteet.

 1. Käyttöönotto

Pyydä putkiurakoitsijaasi tilaamaan käyttöönottotarkastus, kun kaukolämpölaitteet on asennettu. Sen jälkeen me asennamme etäluennan kaukolämpömittariin. Täytämme liittymää varten kaivetun ojan karkealla tasauksella tontin alueella. Tee itse alueen viimeistelytyöt, kuten asfaltointi ja vihertyöt, tai tilaa työ ammattilaiselta.

Pyydä putkiurakoitsijaasi tilaamaan lopputarkastus, kun kaukolämpölaitteiden asennustyöt ovat valmiit ja käyttöönottotarkastuksessa havaitut puutteet on korjattu. Hyväksytty kaukolämmön lopputarkastus on edellytys rakennusvalvonnan muuttotarkastukselle.

  Liittymän omistaja

  Tee edelläkävelijän valinta ja liity kaukolämpöverkkoon! Voit liittyä lämpöasiakkaaksemme tekemällä kanssamme kirjallisen sopimuksen, jossa sovimme kiinteistösi liittämisestä verkkoon sekä lämmön toimittamisesta kohteeseesi.

  Täytä alla oleva lomake. Pakolliset kohdat on merkitty tähdellä. Postitamme sopimuksen allekirjoitettavaksi. Olemme tarvittaessa yhteydessä sinuun.

  Uusien omistajien tiedot

  Omistajan tiedot

  Henkilöomistajan tiedot

  Yritysomistajan tiedot  (jos eri kuin yhteyshenkilön sähköpostiosoite)

  Kohteen tiedot
  Kohteen tiedot

  Kohteen tiedot

  Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

  Tarvittavat asiapaperit

  Tarvittavat asiapaperit liitetiedostona:

  Liittämäsi tiedoston tulee olla jokin seuraavista tiedostotyypeistä PDF, JPG, JPEG, HEIC, PNG, CSV. Tiedoston maksimikoko on 20MB)*

  Tarvittavat asiakirjat
  Muut yhteyshenkilöt
  Muut yhteyshenkilöt

  Muut yhteyshenkilöt

  Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

  Työmaan yhteyshenkilö
  Laskun vastaanottaja (jos muu kuin liittymän omistaja)
  Lomakkeen täyttäjä (jos muu kuin liittymän omistaja)


  Kysy lisää

  Onko sinulla kysyttävää kaukolämmöstä, kaukolämpöön liittymisestä tai irtisanomisesta? Ota yhteyttä meihin tai lue lisää aiheesta alla olevista linkeistä. 

  Yhteystieto-ikoni.

  Kaukolämpö

  Kaukolämmön asiakaspalvelu
  kaukolampo@lahtienergia.fi