Katsastus- ja huoltopalvelu taloyhtiölle

Kaukolämpölaitteet ovat toimintavarmat ja luotettavat, eivätkä ne vaadi kovin paljoa huoltoa. Laitteiden kunto on kuitenkin hyvä tarkistuttaa vähintään viiden vuoden välein kaukolämpölaitteisiin erikoistuneella asiantuntijalla.

Lämmönjakokeskuksen katsastus- ja huoltopalvelumme on helppo tapa tarkastuttaa ja tarvittaessa huollattaa laitteet. Annamme katsastuksen tuloksista selkeän raportin sekä tarjouksen ilmenneiden huoltotarpeiden toteuttamisesta. Annamme katsastuksen yhteydessä tarvittaessa opastuksen laitteiston turvalliseen käyttöön.

Katsastus- ja huoltopalvelutoimituksen eteneminen

1. Pyydä meiltä tarjous

Jos taloyhtiönne kiinteistössä on useampi kuin yksi lämmönjakokeskus tai olet epävarma laitteistonne kokoonpanosta, pyydä meiltä tarjous. Saat meiltä kirjallisen tarjouksen, josta selviää toimituksen sisältö ja hinta.

2. Tilauksen vahvistus

Kun taloyhtiösi on hyväksynyt tarjouksen, lähetämme tilausvahvistuksen. Sovimme aikataulusta, käytönopastuksesta ja sisäänpääsystä tarvittaviin tiloihin, jos käytössänne ei ole avainsäilöä.

3. Katsastus ja raportointi

Katsastamme laitteenne ja laadimme raportin, josta ilmenevät havaitut huoltotarpeet samaan tapaan kuin auton katsastuksessa. Huollamme tarvittaessa lämmitysverkoston paisunta-astiat katsastuksen yhteydessä.

4. Lisätyöt

Annamme tarjouksen katsastuksessa ilmenneistä tarvittavista huoltotöistä niin sovittaessa. Voit teettää huoltotyöt halutessasi myös valitsemallasi putkiliikkeellä ja hyödyntää katsastusraporttiamme työn tilauksessa.

5. Laskutus

Laskutamme osat ja tehdyt työt seuraavalla kaukolämpölaskullasi. Voit myös pyytää niistä erillisen laskun.

Mitä katsastus- ja huoltopalvelu sisältää?

Kaukolämmön kulutushistorian tarkastelu

Tuntimittaustiedoista etsitään poikkeamia, jotka saattavat kertoa vikaantumisesta. Tuntimittaustietoja ovat meno- ja paluulämpötila, virtaama ja energiankulutus.

Lämmönjakohuone

Varmistamme, että avainsäilön reittiavain toimii. Katsomme reittien, opasteiden ja valaistuksen kunnon. Lisäksi tarkastelemme myös, onko esimerkiksi putkien eristeissä mahdollisesti asbestia.

Kaukolämpölaitteet

Tarkastamme laitteiden valmistusvuoden, ulkoisen kunnon, putkimerkinnät ja eristysten kunnon. Tutkimme säätimen toiminnan ja luettavuuden sekä katsomme, että kytkentäkaavio ja tekninen erittely löytyvät lämmönjakohuoneesta.

Ensiöpuoli

Ensiöpuolella kulkee kaukolämpövesi. Tarkastamme sulku- ja säätöventtiilit, painemittarit ja paine-erosäätimen. Katsomme kaukolämmön meno- ja paluulämpötilan, niiden paineen ja jäähtymän. Voimme tarkastaa myös meille kuuluvat putkistot ja venttiilit sekä puhdistaa lianerottimen.

Toisiopuoli

Toisiopuolella kulkee esimerkiksi käyttövesi ja lämmitysverkoston vesi. Tarkastamme kiertovesipumppujen toiminnan. Varmistamme, että käyttöveden menolämpötilan oletusarvo ja käyttöveden kierron mitattu arvo ovat vaaditulla tasolla. Tarkastamme, että lämmityspiirien menolämpötilat ja paineet ovat kohdillaan.

Kaukolämpölaitteiston käytönopastus

Voimme antaa käytönopastusta, jos olet paikalla. Erikseen annettava opastus ei sisälly palveluun. Osaamme opastaa yleisimpien 2000-luvun säätimien käytössä. Vanhempien säädinten tai harvinaisten mallien osalta voimme pyrkiä opastamaan, jos niiden käyttöohjeet ja säätötaulukko ovat tallessa.

Lämmityslaitteiston säädöt

Pyydämme luvan asettaa perussäädöt oikeisiin asetusarvoihin. Korjaamme käyttöveden asetusarvon määräysten mukaiseksi.

Raportti käynnistä

Noin kahden viikon kuluessa käynnistä saat sähköisesti raportti, joka kertoo selkeästi ja ymmärrettävästi laitteiston kunnosta. Raportista selviää mahdolliset huoltotarpeet ja muut huomiot, joita havaitsimme. Kerromme myös laitteiston säätöihin tehdyistä muutoksista ja annamme tarjouksen huoltotöistä.

 

Katsastus- ja huoltopalvelun hinnat taloyhtiölle

Katsastus ja paisunta-astioiden huolto 99 € (alv 24 %).

Katsastus ja paisunta-astioiden huolto 199 € (alv 24 %).

Katsastus (1 lämmönjakokeskus) 179 € (alv 24 %).

Paisunta-astioiden huolto (1 paisunta-astia) 59 € (alv 24 %).

Tarjous lasketaan erikseen.

Erikseen sovittavista lisätöistä veloitetaan tarjouksen mukaisesti tai tuntiveloituksella 67 € (alv 24 %).

Etenkin vanhoja laitteistoja tarkastaessa tai huoltaessa laitteita ja osia voi rikkoontua tai rikkoontumisia voi tulla ilmi. Lahti Energia ei vastaa laitteiden korjauskustannuksista, ellei rikkoontuminen johdu Lahti Energian tahallisesta tai tuottamuksellisesta väärinkäytöstä. Laitteiden tulee kestää normaali huolto ja käyttö.

Mikäli rikkoontuminen estää rakennuksen tai käyttöveden lämmittämisen, Lahti Energia auttaa asiakasta viipymättä ja parhaansa mukaan laitteiden korjaamisessa.

Kysy lisää tai tilaa taloyhtiöllesi katsastus- ja huoltopalvelu

Asiakkuuspäällikkö Jarmo Virtanen

Jarmo Virtanen

Asiakkuuspäällikkö, taloyhtiöt
jarmo.virtanen@lahtienergia.fi
029 000 8153

Yhteystieto-ikoni.

Kaukolämpö

Kaukolämmön asiakaspalvelu
kaukolampo@lahtienergia.fi