Tilaa kaukolämpöliittymä kotiin

Kaukolämpö on helppo, edullinen ja toimintavarma lämmitysmuoto kotiisi. Voit liittyä kaukolämpöön täyttämällä lomakkeen sivun alareunassa.

Jos sinulla on kysyttävää kaukolämmöstä, kaukolämmön saatavuudesta tai kaukolämpöön liittymisestä, ota yhteyttä. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

Rakentajan lämpö uudiskohteelle

Uudiskohteen kaukolämpötuote on rakentamisen ajan Rakentajan lämpö, jos kaukolämpöliittymän omistaa yritys. Rakentajan lämpö on hiilidioksidipäästötön tuote ja siinä laskutetaan vain energiamaksu, ei perusmaksua. Lue lisää rakentajan lämmöstä.

Liittymisen vaiheet

 1. Suunnittelu
  Omakotitalosta suunnitelmia ei tarvitse hyväksyttää meillä, mutta muista rakennuksista lähetä LVI-suunnitelmat hyväksyttäväksi meille osoitteeseen kaukolampo@lahtienergia.fi. Tutustu ensin hybridikytkentäohjeeseen.
 2. Tilaus
  Tilaa liittymä tilauslomakkeella. Kaukolämpömyyjämme ottaa sinuun yhteyttä ja sopii toimituksen yksityiskohdista, kuten nousukulman toimituksesta. Allekirjoita kaukolämpösopimus. Sopimukseen on kirjattu lämmöntoimitusviikko, johon mennessä kaukolämpö on valmis otettavaksi käyttöön. Laskutamme liittymismaksun ensimmäisen erän allekirjoittamisen jälkeen. Laskutamme liittymismaksun toisen erän, kun kaukolämpö on otettu käyttöön.
 3. Toteutus
  Asenna nousukulma rakennuksen perustusten rakentamisen yhteydessä tai tee muu läpivienti. Verkostosuunnittelijamme suunnittelee liittymisreitin paikan päällä kanssasi yhteistyössä. Voit kertoa verkostosuunnittelijalle esimerkiksi tontin kaivot ja säästettävät puut. Ilmoita aikataulumuutoksista hyvissä ajoin. Toimitamme kaukolämmön mittauskeskukselle asti käyttövalmiiksi asennettuna, sovittuun lämmöntoimitusviikkoon mennessä. Hanki ja asennuta kaukolämpölaitteet.
 4. Käyttöönotto
  Pyydä putkiurakoitsijaasi tilaamaan käyttöönottotarkastus. Sen jälkeen me asennamme etäluennan kaukolämpömittariin. Täytämme liittymää varten kaivetun ojan karkealla tasauksella tontin alueella. Tee itse alueen viimeistelytyöt, kuten asfaltointi ja vihertyöt, tai tilaa työ ammattilaiselta.
  Pyydä putkiurakoitsijaasi tilaamaan lopputarkastus, kun kaukolämpölaitteiden asennustyöt ovat valmiit ja käyttöönottotarkastuksessa havaitut puutteet on korjattu. Hyväksytty kaukolämmön lopputarkastus on edellytys rakennusvalvonnan muuttotarkastukselle.

Kysy lisää

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

Yhteystieto-ikoni.

Kaukolämpö

Kaukolämmön asiakaspalvelu
kaukolampo@lahtienergia.fi

Tilaa kaukolämpöliittymä

  Liittymän omistaja

  Tee edelläkävelijän valinta ja liity kaukolämpöverkkoon! Voit liittyä lämpöasiakkaaksemme tekemällä kanssamme kirjallisen sopimuksen, jossa sovimme kiinteistösi liittämisestä verkkoon sekä lämmön toimittamisesta kohteeseesi.

  Täytä alla oleva lomake. Pakolliset kohdat on merkitty tähdellä. Postitamme sopimuksen allekirjoitettavaksi. Olemme tarvittaessa yhteydessä sinuun.

  Uusien omistajien tiedot

  Omistajan tiedot

  Henkilöomistajan tiedot

  Yritysomistajan tiedot  (jos eri kuin yhteyshenkilön sähköpostiosoite)

  Kohteen tiedot
  Kohteen tiedot

  Kohteen tiedot

  Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

  Tarvittavat asiapaperit

  Tarvittavat asiapaperit liitetiedostona:

  Liittämäsi tiedoston tulee olla jokin seuraavista tiedostotyypeistä PDF, JPG, JPEG, HEIC, PNG, CSV. Tiedoston maksimikoko on 20MB)*

  Tarvittavat asiakirjat
  Muut yhteyshenkilöt
  Muut yhteyshenkilöt

  Muut yhteyshenkilöt

  Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

  Työmaan yhteyshenkilö
  Laskun vastaanottaja (jos muu kuin liittymän omistaja)
  Lomakkeen täyttäjä (jos muu kuin liittymän omistaja)