Tee muutos sähköliittymään

Kun tilanteesi tai tarpeesi muuttuvat, tee muutos myös sähköliittymääsi.

Vaihtuuko kiinteistön omistaja? Tarvitseeko sinun tehdä muutos sähköliittymääsi? Voit suurentaa sähköliittymää, irtisanoa sähköliittymän tai ottaa liittymän uudelleen käyttöön täyttämällä lomakkeen. Jos suunnittelet pientuotantoa eli otat käyttöön esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmän tai hyödynnät tuulivoimaa, teet pientuotantoilmoitus.

Vaihda liittymän omistajaa

Oletko muuttamassa tai kiinteistön omistaja vaihtuu? Siirrä sähköliittymän omistuksesi lomakkeella. Samalla lomakkeella voit siirtää sekä sähköliittymäsi että kaukolämpöliittymäsi omistuksen.

Vaihda liittymän omistajaa

Suurenna sähköliittymääsi

Tarvitset aiempaa suuremman sähköliittymän esimerkiksi silloin, jos hankit sähköauton latauspisteen tai vaihdat lämmitysmuotoa.

Suurenna sähköliittymääsi

Irtisano sähköliittymäsi

Sähköliittymä kannattaa irtisanoa, kun tiedät varmuudella, ettet tarvitse tontillasi sähköä nyt tai tulevaisuudessa. Voit myös laittaa liittymäsi ylläpitoon.

Irtisano sähköliittymäsi

Ota liittymäsi uudelleen käyttöön

Voit ottaa ylläpidossa olevan sähköliittymäsi uudelleen käyttöön. Sinun tarvitsee vain tilata liittymän kytkentä ja mittarointi.

Ota sähköliittymäsi uudelleen käyttöön

Tee pientuotantoilmoitus

Sähkön pientuotannolla tarkoitetaan esimerkiksi aurinkosähköjärjestelmiä. Pientuotannosta tulee aina tehdä ilmoitus paikalliselle sähköverkkoyhtiölle. Lue lisää pientuotantoilmoituksen tekemisestä.