Lämmönjakokeskuksen katsastus- ja huoltopalvelu

Kodin kaukolämpölaitteet ovat toimintavarmat ja luotettavat, eivätkä ne vaadi kovin paljon huoltoa. Toisinaan laitteiden kunto on kuitenkin hyvä tarkastaa.

Lämmönjakokeskuksen katsastus- ja huoltopalvelu on helppo tapa tarkastuttaa ja tarvittaessa huollattaa kodin laitteet. Saat katsastuksen tuloksista selkeän raportin sekä tarjouksen ilmenneiden huoltotarpeiden toteuttamisesta. Katsastuksen yhteydessä saat myös tarvittaessa opastuksen laitteiston turvalliseen käyttöön.

Kodin kaukolämpölaitteiden viat ja säädöt

Jos lämmönjakelussa, kaukolämpölaitteissa tai automaatiossa on häiriöitä, on hyvä selvittää, jotta suuremmilta kaukolämpölaitteiden vikaantumiselta vältytään. Häiriöt saadaan toisinaan helposti ja edullisesti loppumaan. Joskus toistuvat häiriöt johtuvat laitteiston vikaantumisesta, jolloin on harkittava esimerkiksi laitteiston iän kannalta sitä, kannattaako laitteet kunnostaa vai vaihtaa uusiin.

Havaitse kaukolämpölaitteiden huoltotarpeet ja mahdolliset viat ajoissa

Katsastus- ja huoltopalvelun avulla varmistat, että huoltotarpeet tulevat ilmi ajoissa. Etenkin vanhoja laitteistoja tarkastettaessa tai huollettaessa osia voi rikkoontua tai rikkoontumisia voi tulla ilmi. Lahti Energia ei vastaa osien korjauskustannuksista, ellei rikkoontuminen johdu Lahti Energian tahallisesta tai tuottamuksellisesta väärinkäytöstä. Laitteiden tulee kestää normaali huolto ja käyttö. Jos rikkoontuminen estää rakennuksen tai käyttöveden lämmittämisen, autamme sinua viipymättä ja parhaansa mukaan laitteiden korjaamisessa.

Katso katsastus- ja huoltopalvelun hinta sivulta Kaukolämmön hinnastot ja sopimusehdot.

Katsastuspalvelun sisältö, mukana kaukolämpölaitteiston säätö

Katsastuspalvelussa tarkastetaan monipuolisesti kaukolämpölaitteita:

  1. Kaukolämmön kulutushistorian tarkastelu: Tuntimittaustiedoista – meno- ja paluulämpötila, virtaama ja energiankulutus – etsitään poikkeamia, jotka saattavat kertoa kaukolämpölaitteiston viasta.
  2. Lämmönjakohuone: Varmistetaan, onko avainsäilön reittiavain toimiva. Katsotaan, ovatko reitit, opasteet ja valaistus kunnossa. Tarkastetaan, onko esimerkiksi putkien eristeissä mahdollisesti asbestia.
  3. Kaukolämpölaitteet: Katsotaan laitteiden valmistusvuosi, ulkoinen kunto, putkimerkinnät ja eristysten kunto. Varmistetaan, että kytkentäkaavio ja tekninen erittely löytyvät lämmönjakohuoneesta. Tutkitaan säätimen toiminta ja luettavuus.
  4. Ensiöpuoli: Ensiöpuoli on puoli, jolla kulkee kaukolämpövesi. Tarkastetaan sulkuventtiilit, säätöventtiilit, painemittarit ja paine-erosäädin. Tarkastetaan kaukolämmön meno- ja paluulämpötilaa ja niiden painetta sekä jäähtymää. Voidaan tarkastaa samalla Lahti Energialle kuuluvat putkistot ja venttiilit sekä puhdistaa lianerotin.
  5. Toisiopuoli: Toisiopuoli on puoli, jolla kulkee esimerkiksi käyttövesi ja lämmitysverkoston vesi. Tarkastetaan kiertovesipumppujen toiminta. Varmistetaan, että käyttöveden menolämpötilan asetusarvo ja käyttöveden kierron mitattu arvo ovat vaaditulla tasolla. Tarkistetaan, että lämmityspiirien menolämpötilat ja paineet ovat kohdillaan.
  6. Laitteiston käytönopastus: Käytönopastus voidaan antaa, mikäli asiakas on paikalla. Erikseen annettava opastus ei sisälly toimitukseen. Osaamme opastaa yleisimpien 2000-luvun säätimien käytössä. Vanhojen säädinten tai harvinaisten mallien osalta voimme pyrkiä opastamaan hieman, mikäli asiakkaalla on niistä käyttöohjeet ja säätötaulukko tallessa.
  7. Kaukolämpölaitteiston säädöt: Asiakkaalta pyydetään lupa asettaa perussäädöt oikeisiin asetusarvoihin. Käyttöveden lämpötilan asetusarvo korjataan määräysten mukaiseksi.
  8. Raportti: Raportti kertoo sinulle selkeästi ja ymmärrettävästi laitteiston kunnon, mahdolliset huoltotarpeet ja sen, mihin jatkossa kannattaa kiinnittää huomiota. Raportilta näet, mitä muutoksia laitteiston säätöihin on tehty. Raportin yhteydessä saat tarjouksen huoltotöistä. Saat raportin tarkastuskäynnistä sähköisesti pdf-tiedostona noin kahden viikon kuluessa.

 

Katsastus- ja huoltopalvelun laskutus

Laskutamme tehdyt työt seuraavalla kaukolämpölaskulla. Halutessasi saat töistä erillisen laskun.

Kysy lisää

Kiinnostuitko katsastus- ja huoltopalvelusta? Kysy lisää ja varaa palvelu ottamalla meihin yhteyttä.

Yhteystieto-ikoni.

Kaukolämpö

Kaukolämmön asiakaspalvelu
kaukolampo@lahtienergia.fi