Yrityksen kaukolämpölaitteet

Yrityksen kaukolämpölaitteet jakelevat lämpöä sopivasti tarpeen mukaan. Laitteet ovat pitkäikäiset ja luotettavat.

Kaukolämpölaitteiden hankinta yritykselle

Kaukolämmitetyssä kiinteistössä yritys saa toimitusvarman lämmitysmuodon ja huolettomien laitteiden ansiosta voi keskittyä yritystoimintaan kiinteistönhoidon sijaan. Kaukolämpölaitteet voi tilata miltä tahansa pätevältä toimijalta. Meiltä laitteet saa avaimet käteen -palveluna vanhojen kaukolämpölaitteiden tilalle tai kiinteistön vaihtaessa lämmitysmuotoa kaukolämpöön. Toimituksen sisältö sovitaan yrityksen tarpeiden mukaan. Asiantuntijamme ovat tukena koko projektin ajan ja muutenkin, jos kaukolämmöstä herää jotain kysyttävää.

Palveluun kuuluvat

  • suunnittelutyö
  • lämmönjakokeskuksen asennus
  • lämmityksen ja lämpimän käyttöveden lämmönsiirtimet
  • perusautomatiikka
  • pumput ja putkivarusteet
  • varolaitteet
  • putki-, sähkö- ja rakennustekniset työt
  • vanhojen laitteiden purkaminen ja poisvienti tarvittaessa.

Hinta määräytyy suunnittelukäynnin perusteella. Kaukolämpölaitteiden hintaan vaikuttavat esimerkiksi rakennuksen koko, lämmönjakohuoneen sijainti ja se, mitä töitä toimitukseen sisällytetään.

 

Vaihtaisiko yrityksesi kaukolämpöön? Tilaa ilmainen suunnittelukäynti!  

Kun pohdit yrityskiinteistösi lämmitysmuodon vaihtamista kaukolämpöön, teemme ilmaisen suunnittelukäynnin. Sen perusteella saat alustavan tarjouksen uusista kaukolämpölaitteista yrityksellesi.

Tilaa ilmainen suunnittelukäynti asiantuntijaltamme. Kerro nimesi ja yhteystietosi sekä mihin kohteeseen haluat tarjouksen uusista kaukolämpölaitteista. Voit halutessasi ehdottaa suunnittelukäynnin ajankohtaa jo tilausvaiheessa.

Mistä tiedän, ovatko yrityksen kaukolämpölaitteet kunnossa?

Katsastus- ja huoltopalvelumme on helppo tapa tarkastaa laitteiden kunto. Katsastuksen tulokset raportoidaan selkeästi. Raportilta ilmenee katsastuksen havainnot ja ehdotetut huoltotyöt.

Lue lisää katsastus- ja huoltopalvelusta

Lämmityslaitteiston ikä

Kaukolämpölaitteiden käyttöikä on keskimäärin 25 vuotta. Iän lisäksi kannattaa tutkailla laitteiden kuntoa. Yksittäisten osien uusiminen yli 15 vuotta vanhoihin laitteisiin ei aina ole kannattavaa. Vanhat laitteet on usein taloudellisempaa vaihtaa kokonaan uusiin kuin korjata osa kerrallaan.

Joskus laitteet ovat niin vanhat, että sopivia varaosia on enää huonosti saatavilla. Laitteet on mukavampi uusia ennakoiden kuin rikkoutumisen aiheuttamassa kiireessä. Ennakointi lämmityslaitteistoa uusittaessa on kustannustehokasta.

Vuodot – tarkasta lämmönjakohuoneen tilanne säännöllisesti 

Lämmönjakohuoneessa on hyvä käydä katsomassa, ettei laitteistossa ole vuotoja. Ilmoita pienistä tihkuvuodoista kaukolämmön asiakaspalveluun toimistoaikana. Suuremmista vuodoista lämmönjakohuoneessa tai ulkona on syytä ilmoittaa heti ympäri vuorokauden päivystävään vikanumeroon. Yhteystietomme on koottu yhteystietosivulle.

Vuoto lämmityspiirin lämmönsiirtimessä

Lämmityksen lämmönsiirtimen sisäinen vuoto voi ilmetä verkoston paineen nousuna, jolloin varoventtiili päästää vettä (edellyttäen että paisunta-astia on kunnossa).

Vuoto käyttöveden lämmönsiirtimessä

Mikäli käyttöveden lämmönsiirtimessä on reikä, kaukolämpövettä pääsee käyttöveden joukkoon tai käyttövettä virtaa kaukolämpöverkkoon. Vuoto ei aina oireile selkeästi, eikä osa oireista aina välttämättä viittaa vuotoon.

Jos kaukolämpövettä sekoittuu käyttöveteen, kuuma vesi voi vihertää, sillä kaukolämpövesi on värjätty vihreäksi vuotojen havaitsemiseksi. Tällöin voi ilmetä myös lämpimän veden lämpötilan huojuntaa. Pienissä vuodoissa vihreän värin näkee vain kuumasta vedestä uv-valolla.

Jos taas käyttövettä virtaa runsaasti kaukolämpöverkkoon, vesi- ja lämpölaskut suurenevat. Kaukolämpövesi ei ole myrkyllistä, mutta käyttövettä ei tule käyttää talousvetenä eikä etenkään juoda, jos siihen on sekoittunut kaukolämpövettä.

Äänet

Nykyaikaiset pumput ovat melko hiljaisia. Pumpusta ei välttämättä kuulu korvakuulolla lainkaan ääntä. Mikäli kuuluva ääni on muuta kuin tasaista hurinaa, voi ääni liittyä johonkin ongelmaan.

Häiriöt

Erinäiset häiriöt automaatiossa ja lämmönjakelussa on hyvä selvittää. Häiriöt saadaan toisinaan helposti ja edullisesti loppumaan. Joskus toistuvat häiriöt johtuvat laitteiston vikaantumisesta, jolloin on punnittava esimerkiksi laitteiston iän kannalta sitä, kannattaako laitteet kunnostaa vai vaihtaa uusiin.

Kaipaatko lisätietoa?

Ota yhteyttä. Autamme mielellämme.

Asiakkuuspäällikkö Jaakko Leino

Jaakko Leino

Asiakkuuspäällikkö, yritykset
jaakko.leino@lahtienergia.fi
029 000 8047

Yhteystieto-ikoni.

Kaukolämpö

Kaukolämmön asiakaspalvelu
kaukolampo@lahtienergia.fi