Taloyhtiön kaukolämpölaitteet

Kaukolämpöliittymän lisäksi taloyhtiösi tarvitsee kaukolämpölaitteet. Kaukolämpölaitteet asennetaan tyypillisesti taloyhtiön tekniseen tilaan. Ne siirtävät lämmön kaukolämpöverkostamme rakennuksen lämmitysverkkoon (patterit ja lattiat). Usein kaukolämpö lämmittää myös käyttöveden.  

Taloyhtiön kaukolämpölaitteiden asennus ja uusiminen 

Kaukolämpölaitteet ovat luotettavat ja pitkäikäiset; niiden elinkaari on tyypillisesti noin 25 vuotta. Voit tilata kaukolämpölaitteet asennettuna valitsemaltasi urakoitsijalta tai helposti meiltä Avaimet käteen -palveluna. Jos käytät omaa urakoitsijaa, varmistathan, että urakoitsija tilaa meiltä pakollisen käyttöönottotarkastuksen. Tilaa käyttöönottotarkastus ottamalla yhteyttä Jukka Virtaan jukka.virta@lahtienergia.fi tai 029 000 8227. 

Jos taloyhtiön kaukolämpölaitteet asennetaan uudisrakennukseen, kun vanhan rakennuksen lämmitysmuotoa vaihdetaan esimerkiksi öljystä kaukolämpöön tai jos lämmitysjärjestelmään tai lämmönkäyttöön tehdään oleellisia muutoksia, kaukolämpölaitteiden mitoitus ja suunnittelu pohjautuu usein taloyhtiön LVI-suunnitelmaan.  

Jos olet epävarma, tarvitsetko LVI-suunnittelijan ja päivitetyn LVI-suunnitelman, kysy asiantuntijoiltamme. Me autamme mielellämme. 

Asiakaspalvelumme yhteystiedot

 

Kaukolämmön kanssa rinnakkaiset lämmitystavat vaativat hyväksynnän 

Erilaiset kaukolämmön rinnakkaiset lämmitystavat ovat yleistyneet taloyhtiöissä. Kaukolämpö voi toimia maalämmön rinnalla, lämpöä voidaan ottaa talteen poistoilmasta (PILP) tai taloyhtiön jätevedestä lämpöpumpuilla. Vesikiertoisissa taloyhtiön lämmitysjärjestelmissä on myös mahdollista kytkeä kaukolämmön rinnalle vesi-ilmalämpöpumppu (VILP). Jos olet suunnittelemassa tällaista hybridilämmitystä taloyhtiöllenne, ole yhteydessä meihin jo suunnitteluvaiheessa. Hybridilämmitys vaatii aina hyväksyntämme. Tutustu myös lisää hybridikytkentäohjeeseen.

Tutustu hybridikytkentäohjeeseen

 

Taloyhtiön kaukolämpölaitteet helposti Avaimet käteen -toimituksena 

Avaimet käteen -palvelullamme liityt kaukolämpöön, vaihdat taloyhtiön lämmitystapaa tai uusit taloyhtiön vanhan kaukolämpölaitteistosi vaivattomasti. Meiltä löytyy osaaminen kaukolämpölaitteistojen uusimiseen, myös vaativien hybridilämmitysjärjestelmien sekä nykyaikaista talotekniikkaa ja automaatiota sisältävien kohteiden osalta. 

Peruspakettiimme kuuluu: 

 • projektin ja laitteiston suunnittelutyö (ei kokonainen taloyhtiön LVI-suunnitelma) 
 • taloyhtiön vanhojen lämmityslaitteiden purkaminen ja kierrätys 
 • vanhojen rakennusten asbestipurku tarvittaessa 
 • taloyhtiön uuden lämmönjakokeskuksen asennus 
 • rakennuksen liittäminen kaukolämpöverkkoon 
 • lämmityksen ja lämpimän käyttöveden lämmönsiirtimet 
 • perusautomatiikka 
 • pumput ja putkivarusteet 
 • varolaitteet 
 • putki-, sähkö-, automaatio ja rakennustekniset työt 
 • käyttöönottotarkastus.

Taloyhtiölle Avaimet käteen -asennuksen hinta määräytyy suunnittelukäynnin perusteella. Hintaan vaikuttavat oleellisesti rakennuksen koko, lämmönjakohuoneen sijainti, vanha lämmitysjärjestelmä ja se, mitä töitä pakettiin sisällytetään. Keskustellaan tarkemmin teidän tarpeistanne. 

Kaukolämpölaitteiden ylläpito ja huolto 

Taloyhtiön kaukolämpölaitteista huolehtii yleensä taloyhtiön kiinteistöhuolto tai teknisesti valveutunut osakas tai asukas. Vikatilanteissa usein tarvitaan putkiammattilaista tai automaatio-osaajaa hoitamaan korjaukset. Vaikka kaukolämpölaitteet ovat toimintavarmat ja luotettavat, on hyvä, että laitteisiin erikoistunut asiantuntija tarkastaa laitteiden kunnon vähintään viiden vuoden välein. 

Kaukolämpölaitteiston vikaantumisesta voi kertoa esimerkiksi laitteiston oudot äänet. Veden värjäytyminen vihreäksi viittaa aina huoltotarpeeseen. 

Lämmönjakokeskuksen katsastus- ja huoltopalvelumme on helppo tapa tarkastuttaa ja tarvittaessa huollattaa laitteet. Annamme katsastuksen tuloksista selkeän raportin sekä tarjouksen ilmenneiden huoltotarpeiden toteuttamisesta. Annamme katsastuksen yhteydessä tarvittaessa opastuksen laitteiston turvalliseen käyttöön. 

Tutustu katsastus- ja huoltopalveluumme

Kysy lisää kaukolämpölaitteistoista asiantuntijoiltamme

Asiakkuuspäällikkö Jarmo Virtanen

Jarmo Virtanen

Asiakkuuspäällikkö, taloyhtiöt
jarmo.virtanen@lahtienergia.fi
029 000 8153

Yhteystieto-ikoni.

Kaukolämpö

Kaukolämmön asiakaspalvelu
kaukolampo@lahtienergia.fi