Rakentamispäällikkö


Harri Mäki-Saari toimii Lahti Energialla rakentamispäällikkönä. Harrin työnkuvaan kuuluu viisihenkisen suunnittelutiimin vetäminen, putkiverkoston rakennuttaminen, materiaalihankinnat, kilpailutukset, urakkasopimusten hallinta sekä varastotilaukset kaukolämmön osalta.

–Rakentamiskausi on parhaillaan käynnissä. Kesällä ajankohtaisia ovat erityisesti uudisrakentamiseen ja saneeraukseen liittyvät työt.

Harri on koulutukseltaan rakennusinsinööri. Lahti Energialle hän siirtyi Rambollin Lahden aluetoimiston ryhmäpäällikön tehtävistä. Aikaisemmin hän työskenteli erilaisissa tehtävissä insinööritoimistoissa.

–Huomasin avoinna olevan tehtävän ja kiinnostuin paikasta. Olen työskennellyt aikaisemmin maanrakennuksen, talo- ja teollisuus-geotekniikan sekä infrasuunnittelun parissa. Olen ollut myös suunnittelu- ja tutkimustehtävissä mm. voimalaitosten rakennuttamisprojekteissa.

Rakentamispäällikön työ edellyttää monipuolista asiantuntemusta. Työpäiviin sisältyy esimerkiksi viranomaisyhteistyötä monien eri tahojen kanssa.

–Työtehtävät ovat vaihtelevia. Työuralta mieleen on jäänyt erityisesti Lahden ja Nastolan välisen kaukolämpölinjan rakentaminen vuonna 2013.

Katso kaikki uratarinat

  • Jaa tämä sivu