Pääkeskustila ja lukitukset

Sähköpääkeskustilan tulee yleensä sijaita rakennuksen kadun puoleisessa osassa. Pääkeskustilan ja keskuksen edessä olevan hoitokäytävän mitoituksen on oltava SFS 6000-8-810:n mukainen.

Kauko- ja maakaasulämmitetyt pientalot

Kauko- tai maakaasulämmitetyissä pientaloissa sähköpääkeskuksen voi sijoittaa samaan tilaan kuin kaukolämmön tai maakaasun vastaanotto- ja mittauslaitteet. Tila tulee varustaa omalla sisäänkäynnillä.

Muut pientalot ja paritalot

Suositeltavin vaihtoehto muille pien- ja paritaloille on tonttikeskus. Jos se ei ole mahdollista, pääkeskus sijoitetaan tekniseen tilaan.

Vapaa-ajan asunnot

Vapaa-ajan asunnon mittauskeskus on asennettava ulos. Keskusta ei saa asentaa pylvääseen.

Lukitukset

Rakennusten muuntamotilan, pääkeskushuoneen, mittarikomeron ja lämmönjakohuoneen ovet on varustettava energiayhtiön hyväksymällä sarjalukolla. Lukitusvaatimus koskee myös omakotitaloja, jos energiayhtiön mittauslaitteita sijaitsee yhteisissä tiloissa, ulkona tai erillisessä sähkötilassa, johon on ulkoa oma sisäänkäynti.

Rakentaja hankkii lukot sähköurakoitsijan valvonnassa. Uusiin kerrostaloihin, liiketiloihin ja julkisiin rakennuksiin rakentajan on tilattava avainsäilö eli putkilukko, joka asennetaan yleensä pääulko-oven viereiseen seinään. Tähän putkilukkoon sijoitetaan tarvittavat reittiavaimet.

DNA:n, LE-Sähköverkon ja Lahti Aquan yhteiskäytössä olevan putkilukon asennus tilataan Certegolta, jonka yhteystiedot ovat:

Launeenkatu 70, 15610 Lahti

Puh. 020 7800 250 tai 101 700 711.

  • Jaa tämä sivu