Pääkeskustila ja lukitukset

Tältä sivulta voit lukea, mitä vaatimuksia on pääkeskustilalle ja lukituksille.

Pääkeskustila

Pääkeskustilan edessä olevan hoitokäytävän mitoituksen on oltava SFS 6000-8-810:n mukainen. Pientaloissa sähköpääkeskuksen voi sijoittaa samaan tilaan kuin kaukolämmön tai maakaasun mittauslaitteet.

Suositeltava vaihtoehto muille pien- ja paritaloille on tonttikeskus. Jos se ei ole mahdollinen, pääkeskus sijoitetaan tekniseen tilaan. Kun rakennetaan uudisrakennusta tai uusitaan vanhaa sähköpääkeskusta, pääkeskusta ei saa asentaa pylvääseen.

Lukitukset

Energiahuollon ja vastaavien toimijoiden tulee päästä laitteiden luo viivytyksettä vuorokaudenajasta riippumatta. Kiinteistön omistaja vastaa sisäänpääsystä. Kiinteistön omistajan kanssa voidaan sopia, kehen ollaan tarvittaessa yhteydessä oven avaamisesta. Varmempi ja nopeampi tapa järjestää sisäänpääsy on asentaa kiinteistöön avainsäilö eli putkilukko.

Suosittelemme KTL1-avainjärjestelmää suurille kiinteistöille, kuten rivi- ja kerrostaloille, teollisuuskiinteistöille ja kauppakeskuksille. Mikäli kiinteistönne ei halua osallistua valtakunnalliseen avainsäilöjärjestelmään, sisäänpääsyssä tarvitaan silloin taloyhtiön kiinteistöhuoltoa, mikä saattaa hidastaa korjauksia ja lisätä kustannuksia esimerkiksi vesivahinkotilanteissa.

Rakentaja hankkii lukot ja porauttaa avainsäilöputken omakustanteisesti valitsemallaan lukkoliikkeellä. Me toimitamme ja laskutamme avainsäilöputkeen avainpesän. Avainsäilöputki asennetaan yleensä pääulko-oven viereiseen seinään ja siihen sijoitetaan myös tarvittavat reittiavaimet.

Kaipaatko lisätietoa lukituksista?

Avainpesän tilaaminen, reittiavaimen vaihtaminen ja lisääminen avainpesään
029 17 02920
lukitus@lahtienergia.fi

Avainsäilötoimituksen hinta ja sisältö

Avainsäilön vaihtaminen ja uusien avainsäilöjen toimitukset hoidetaan keskitetysti. Toimituksesta vastaa Lahti Energia yhteistyössä DNA:n ja Lahti Aquan kanssa. Toimituksen laskuttaa Lahti Energia Sähköverkko Oy.

Avainsäilö toimituksineen maksaa 200 € (alv 24 %). Hinta ei sisällä porausta tai avainsäilöputkea, jotka kiinteistön omistaja tilaa kustannuksellaan valitsemaltaan lukkoliikkeeltä. Poraus on mahdollista tilata myös Lahti Energia Sähköverkko Oy:ltä hintaan 200 € (alv 24 %).

Näin tilaat avainsäilön tai vaihdatat reittiavaimen

Kiinteistön omistaja porauttaa kustannuksellaan avainsäilöputken valitsemallaan lukkoliikkeellä. Kun avainsäilöputki on asennettu paikoilleen, kiinteistön omistaja tilaa Lahti Energialta avainsäilöputkeen KTL1E-järjestelmän avainpesän. Tilauksen yhteydessä kiinteistön omistaja ilmoittaa, mistä avaimen voi noutaa.

Samalla tarkastetaan reittiavaimen sopivuus ulko-oveen. Reittiavaimella on tarve päästä kulkemaan ainoastaan käyttäjälle tarpeellisiin laitetiloihin. Avainsäilöissä ei saisi olla kiinteistöjen yleisavaimia.

Jos kiinteistön lukituksia uusitaan, kiinteistön omistaja tilaa Lahti Energian vaihtamaan avainsäilöön uuden reittiavaimen.

Turvallinen, valtakunnallinen KTL1E-avainjärjestelmä

KTL1E-avainjärjestelmällä teleliikenneoperaattorit sekä energia- ja vesihuolto pääsevät omatoimisesti kiinteistöihin ja huoltotyöt voidaan tehdä nopeasti. Järjestelmää voivat käyttää halutessaan myös hissiurakoitsijat ja pelastustoimi. Monien toimijoiden yhteinen järjestelmä vähentää kustannuksia. Järjestelmän avain, Abloy Protec2 Cliq, mahdollistaa kulkuoikeuksien hallinnoinnin sähköisesti. Kadonnut avain voidaan muuttaa toimintakelvottomaksi.

Lue lisää:

Tilaa putkilukitus