Harkitsetko aurinkopaneeleja? Muista tehdä pientuotantoilmoitus Lahti Energia Sähköverkolle

Kun auringonpaiste lisääntyy näin kesää kohti mentäessä, moni miettii, olisiko hyvä asentaa aurinkopaneelit vaikkapa talon katolle sähkön tuottamiseksi. Aurinkopaneelit ovat sähkön pientuotantoa, josta on tehtävä ilmoitus paikalliselle sähköverkkoyhtiölle. Lahti Energia Sähköverkon alueella tee siis pientuotantoilmoitus meille.

Pientuotantoilmoituksen avulla saamme tarvitsemamme tiedot, jotta voimme luoda sinulle pientuotannon käyttöpaikkatunnuksen ja taata, että sähköverkko toimii turvallisesti. Sähkön pientuotantoa ovat kaikki teholtaan enintään 2 MVA:n kokoiset tuotantolaitteistot.

Näin teet pientuotantoilmoituksen

Varmista meiltä Lahti Energia Sähköverkolta jo ennen hankintaa, että suunniteltu tuotantolaitos täyttää sähköverkon turvallisuusmääräykset. Tarkista siksi verkkosivuiltamme sivun Tee pientuotantoilmoitus taulukosta, ylittääkö tuotantolaitoksesi koko raja-arvot. Jos raja-arvot ylittyvät, ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen mittaus@lahtienergia.fi.

Laitteen toimittaja tai sähköurakoitsijasi täyttää pientuotannon yleistietolomakkeen ja lähettää sen meille. Tämän yleistietolomakkeen perusteella luomme pientuotannon käyttöpaikkatunnuksen, ja ilmoitamme sen myös sinulle. Käyttöpaikkatunnusta tarvitset, kun otat yhteyttä valitsemaasi sähkönmyyntiyhtiöön ylijäämäsähkön myyntiä varten.

Sähköurakoitsija vastaa aurinkojärjestelmän asentamisesta ja siitä, että laite on määräysten mukainen. Sähköurakoitsija tekee laitteen kytkennästä käyttöönottotarkastuksen ja toimittaa testauspöytäkirjan meille sähköpostilla osoitteeseen mittaus@lahtienergia.fi.

Sen jälkeen myönnämme sinulle kytkentäluvan. Luvan saaminen edellyttää, että olet tehnyt sopimuksen ylijäämäsähkön myynnistä sähkönmyyjän kanssa ja että tarkastuspöytäkirja on toimitettu meille. Ilmoitamme sinulle, kun olemme myöntäneet kytkentäluvan.

Lue lisää pientuotantoilmoituksesta