Kaukolämmön perusmaksun hinnoittelu uudistuu 1.1.2024

Taloyhtiö- ja yritysasiakkaidemme kaukolämmön perusmaksun hinnoittelu uudistuu. Uudistus astuu voimaan 1.1.2024. Kaukolämmön hinta muodostuu edelleen perusmaksusta ja energiamaksusta. Uudistuksen tavoitteena on lisätä hinnoitteluun tasapuolisuutta ja läpinäkyvyyttä. Asiakkaana voit entistä enemmän itse vaikuttaa laskusi suuruuteen.

Perusmaksun avulla ylläpidämme kaukolämpöverkkoa ja varmistamme häiriöttömän lämmön toimituksen. Tähän asti perusmaksu on pohjautunut LVI-suunnittelijan arvioon. Uudistuksen myötä perusmaksu määräytyy kiinteistön todellisen, mitatun tehon tarpeen perusteella. Jatkossa maksat siis myös perusmaksusi osalta siitä, mitä käytät.

Yritysten ja taloyhtiöiden kaukolämpötuotteen nimi on jatkossa Teholämpö. Perusmaksun hinta muodostuu kahdesta osasta, jotka ovat Tehomaksu 1 ja Tehomaksu 2. Samalla tuomme yritysasiakkaillemme vaihtoehtoisen tuotteen, jonka nimi on Tasalämpö.

Tehomaksu 1 määräytyy niiden tuntitehojen (kW) perusteella, jotka on mitattu 36 kuukauden ajalta -29–0 asteen ulkolämpötiloissa. Mitattujen tuntitehojen perusteella arvioidaan, paljonko kiinteistö tarvitsee tehoa 29 asteen pakkasella.

Tehomaksu 2 määräytyy niiden tuntitehojen (kW) perusteella, jotka on mitattu 36 kuukauden
aikana kaikissa ulkolämpötiloissa. Tuntitehoista poimitaan 5 suurinta, joista 2 suurinta poistetaan tarkastelusta. Lopuista kolmesta lasketaan keskiarvo.

Tehot tarkistetaan vuosittain. Ilmoitamme tiedot tarkistetuista tehoista syksyisin. Perusmaksun
osuus asiakkaan vuosikustannuksesta on edelleen noin 20–30 prosenttia. Siten yli 70 prosenttia vuosikustannuksista muodostuu energiamaksusta. Uudistuksen myötä perusmaksu voi laskea, nousta tai pysyä ennallaan. Uudistuksella ei ole vaikutusta Lahti Energian liikevaihtoon.

Hinnastot ja sopimusehdot