Mahdolliseen poikkeustilaan varautuminen on yhteispeliä

Tänään 7.2. vietetään varautumispäivää. Poikkeustilanteet – luonnonkatastrofit, pandemiat tai tekniset vikatilanteet – voivat yllättää meidän milloin tahansa. Nämä tilanteet voivat vaikuttaa myös energiantuotantoon ja -jakeluun. On tärkeää, että jokainen on osaltaan varautunut ja valmiina poikkeustilanteisiin. Varautuminen on yhteispeliä.

Lahti Energialla on energian tuotannossaan useita varajärjestelmiä ja varavoimalaitoksia, jotka voimme tarvittaessa ottaa käyttöön. Mahdollisen sähköpulan aikana Lahti Energia Sähköverkon toiminta-alueella sähkönkulutusta on mahdollista kierrättää lyhyinä sähkönjakelukatkoina alue kerrallaan. Jos sähköpula alkaa näyttää todennäköiseltä, viranomaiset viestivät siitä valtakunnallisin häiriötiedottein.

Riskienhallinta on osa varautumistamme

Arvioimme jatkuvasti erilaisia riskejä ja niiden vaikutuksia toimintaamme. Tämän perusteella laadimme ja ylläpidämme suunnitelmia ja toimenpiteitä, joilla voimme ehkäistä tai minimoida näiden riskien vaikutuksia sekä nopeuttaa niistä toipumista.

Joka kodin varautumissuositus

Yleinen suositus on, että jokaisen tulisi pärjätä itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Vinkkejä varautumiseen löydät 72 tuntia -sivustolta. Kodin kotivaraan olisi hyvä kuulua kolmeksi vuorokaudeksi ruokaa, vettä ja lääkkeitä. Paristokäyttöinen radio on hyvä lisä, jotta saat ajankohtaista ja luotettavaa tietoa puhelimen akun loppuessa.

Tietoa saat häiriötiedotteistamme

Tiedonsaanti on tärkeää poikkeustilanteissa. Kerromme mahdollisista häiriöistä ja niiden vaikutuksista mahdollisimman nopeasti ja selkeästi verkkosivuillamme. Ajantasaiset häiriötiedotteet näet sivuillamme ja voit myös tilata ne puhelimeesi OmaWatista.