Oletko rakentamassa Lahti Energian kaukolämmön runkoverkon alueella pientaloa? Hanki lämmitysmuodoksesi luotettava kaukolämpö

Lahti Energian kaukolämpö on ollut toiminta-alueellamme halutuin lämmitysmuoto vuosikymmenten ajan, myös pientaloissa. Olemassa olevan runkoverkon varrelta liitämmekin uusia asiakkaita entiseen tapaan kaukolämpöön, myös pientaloja.   

Kun olet rakentamassa ja pohtimassa lämmitysmuotoa, ole yhteydessä asiakaspalveluumme, kaukolampo@lahtienergia.fi. Kerromme sinulle lisää kaukolämmön saatavuudesta asuinalueellasi.  

Uusille pientalovaltaisille asuinalueille tarjolla vaihtoehtoja  

Päätös lämmönjakeluverkon rakentamisesta pitää tehdä paljon ennen mahdollisten liittymissopimusten solmimista. Viime vuosina pientalon rakentajat ovat valinneet aiempaa useammin lämmityksekseen kiinteistökohtaisen, sähköön pohjautuvan lämmitystavan. Kaukolämpöasiakkaiden määrän jäädessä pieneksi, lämpöverkon rakentaminen uusille pientalovaltaisille asuinalueille on ollut huonosti kannattavaa. Tämän vuoksi emme rakenna jatkossa runkoverkkoa uusille pientaloalueille. Poikkeuksena ovat kuitenkin tilanteet, joissa kaavoituksen perusteella on arvioitavissa, että voimme hyödyntää uutta verkon osaa muutoinkin kaukolämpöliiketoiminnassa.  

Kaukolämpö on edelleen yleisin lämmitysmuoto     

Yli 90 prosenttia lahtelaisista asuu rakennuksissa, jotka lämmitetään kaukolämmöllä. Lahti Energiassa huolehdimme, että kaukolämpö on tehokas ja toimitusvarma lämmitysmuoto nyt ja tulevaisuudessa.