Tuotamme kaukolämpöä tehokkaasti ja vähäpäästöisesti – myös pakkasten paukkuessa

Energiantuotantomme on suunniteltu parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa hyödyntäen mahdollisimman energiatehokkaaksi. Esimerkiksi kaukolämpöpumppauksen optimoinnilla ja verkon kytkennöillä säästämme energiaa vuositasolla lähes 6 000 megawattituntia.  

Varmistamme Kymijärven voimalaitostemme ja lämpöä tuottavien pienlaitostemme toimitusvarmuuden säännöllisillä huolloilla. Kaukolämmön tuotantoamme optimoimme myös laitosten käynnistysjärjestyksellä, jolloin lämpöä tuotetaan siellä missä se on kaukolämpöverkoston kannalta kustannustehokkainta. 

Kaukolämpö on toimitusvarmaa. Vuonna 2023 suunniteltuja katkoja oli 73 ja häiriöitä 28 kappaletta. Lämmitysmuotona kaukolämpö on huoleton, sillä valvomme ja huollamme kaukolämpöverkkoa vuorokauden ympäri. Mahdollisten vikatilanteiden sattuessa, voit aina kääntyä puoleemme. 

Kaukolämpömme tuotannossa käytämme pääsääntöisesti uusiutuvia ja kierrätyspolttoaineita. Näiden osuus käyttämistämme polttoaineista oli 93 % vuonna 2023.

Kymijärven voimalaitoksilla ja huippuvoimalaitoksilla olemme tuottaneet tämän talven kovilla pakkasilla jopa 467 megawattia lämpöä. Käytämme vara- ja huippuvoimalaitoksia, jotta lämpöä riittää jokaiseen lahtelaiseen kotiin myös paukkuvilla pakkasilla. Huippukulutuksen aikana kovilla pakkasilla, käytämme lämmöntuotannossa myös esimerkiksi maakaasua. Maakaasua tarvitsemme lämmöntuotannon tukena pakkasen kiristyessä yli kymmeneen asteeseen. Maakaasun osuus käyttämistämme polttoaineista on vuosittain vain noin viisi prosenttia. 

Tiesitkö?

Lahti Energialla oli vuonna 2023

  • Kaukolämpöasiakkaita 8 927
  • Kaukolämpöverkon pituus 693 kilometriä
kaukolämpö