Aurinkosähköä yrityksille

Uusiutuvan aurinkoenergian tuotanto on helppoa. Laitteet ovat kehittyneitä, pitkäikäisiä ja toimintaperiaatteiltaan varsin yksinkertaisia. Meidän kauttamme on mahdollista saada oikein mitoitettu aurinkoenergiajärjestelmä avaimet käteen -palveluna kertamaksulla tai sovitulla sopimusajalla.

Aurinkoenergian tuotanto kannattaa mitoittaa niin, että tuotettu energia käytetään mahdollisimman pitkälti kohteessa, johon aurinkoenergiajärjestelmä on asennettu. Kesäaikaan yrityksen on mahdollista korvata iso osa käyttämästään sähköenergiasta uusiutuvalla aurinkoenergialla. Kun aurinkovoimala on maksanut itsensä takaisin, järjestelmä tuottaa ilmaista energiaa käyttöön.

Ota yhteyttä meihin, niin kartoitamme kohteeseesi aurinkosähkön tuottopotentiaalin ja järjestämme sopivan järjestelmän käyttöösi.

Lisätietoa aurinkosähköstä

Tuotantolaitoksen koko ratkaisee

Alle 100 kVA:n tuotantolaitokset ja varavoimakoneet on vapautettu sähköverovelvollisuudesta. Myöskään yli 100 kVA:n tuotantolaitoksia ja varavoimakoneita ei veroteta, jos kalenterivuodessa tuotetun sähkön määrä on enintään 800 000 kWh. Tämä pitää kuitenkin osoittaa vuosittain joko rekisteröitymällä verovelvolliseksi tai tekemällä veroilmoitus vuosittain tuotetusta aurinkoenergiasta.

Pienet vakiojärjestelmät

Jos olet hankkimassa aurinkopaneeleita pienen yrityksen tai pienehkön kiinteistö- tai asunto-osakeyhtiön käyttöön, tyypillisesti sopiva aurinkojärjestelmä on 10 kWp tai alle. Näistä lisätietoa löydät sivuiltamme kohdasta Aurinkosähkö.

Sijoituspaikka ratkaisee

Kun aurinkoenergiajärjestelmää suunnitellaan, otetaan huomioon ilmansuunta, mahdolliset varjostukset sekä esimerkiksi katon kaltevuus. Jokaiseen kohteeseen suunnitellaan parhaiten sopiva sijoitus, mikä turvaa parhaan tuoton. Jossakin tapauksissa suositellaan esimerkiksi puuston harventamista, jotta varjostustekijöitä saadaan minimoitua.

Investoinnin kannattavuus

Autamme tapauskohtaisesti määrittämään sijoituksen kannattavuuden. Kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä on monta: hankintatapa (kertainvestointi, rahoitus vai näiden yhdistelmä, rahoituksen korko ja sopimusaika), mitoitus eli sähköntuotto- ja kulutusprofiili, sähköveroluokka ja niin edelleen. Tyypillinen takaisinmaksuaika on 8–15 vuotta lähtötekijöistä riippuen.

  • Jaa tämä sivu