Reiot taloyhtiölle

Kulutus- ja olosuhdepalvelumme Reiot antaa faktaa taloyhtiöllesi päätöksenteon tueksi. Järkevät päätökset perustuvat aina faktoihin. Reiotin avulla kiinteistönhallinta perustuu ajantasaiseen ja kattavaan dataan.

Reiot auttaa varmistamaan, että kaikki on kunnossa. Se auttaa myös paikantamaan mahdolliset ongelmat, jotta ne eivät ehdi aiheuttaa vahinkoa.

 

Älykäs työkalu asuinkiinteistöjen hallintaan

Asukkaille ja osakkaille on tärkeää, että olosuhteet ovat terveelliset ja kiinteistön arvo säilyy. Reiot-palvelumme avulla taloyhtiösi voi säästyä turhilta korjausinvestoinneilta ja säästää energiaa, jotta asumiskustannukset pysyvät aisoissa.

Palvelumme sopii kaikille taloyhtiöille, niin pienelle kuin suurelle, vanhalle tai uudelle. Hinnoittelumme on joustava ja maksat vain siitä, mitä haluat mitata ja valvoa.

Palvelussa voit seurata esimerkiksi:

  • lämpötilaa, ilmankosteutta ja hiilidioksiditasoa huoneistoihin ja yleisiin tiloihin asennettavista langattomista antureista
  • veden- ja energiankulutusta
  • älykkäiden palovaroittimien toimintakuntoa.

Järkevät päätökset perustuvat faktoihin

Jatkuvalla mittauksella ja valvonnalla voit paikantaa ongelmat ajoissa ja välttää turhat remontit

Investointien ja toimenpiteiden vaikutukset nähdään jatkuvasta mittausdatasta. Datan avulla voidaan edistää energiatehokkuutta, kohtuullista vedenkulutusta ja sisäilman laatua sekä todentaa investointien vaikutusta kulutukseen ja olosuhteisiin.

Kuka voi seurata mittauksia?

Taloyhtiösi hallitus ja isännöitsijä määrittelevät, kenellä on pääsy mittaustietoihin. Tyypillisesti taloyhtiön johto, huoltoyhtiö ja isännöitsijä voivat hyödyntää mittausdataa ja saada hälytyksiä poikkeavista mittauksista.

Hälytykset helpottavat poikkeusten havaitsemista

Mittauksia ei ole tarpeen pitää jatkuvasti silmällä, sillä palveluun voidaan asettaa hälytys kertomaan mittauksista, jotka eivät ole annettujen raja-arvojen sisällä. Voit määrittää, kuka hälytykset saa ja missä muodossa. Hälytykset näytetään aina palvelussa, mutta ne voidaan ohjata myös sähköpostiin ja lähettää tekstiviestillä.

Älykäs palovaroitin

Vuoden 2024 voimaan astuneessa pelastuslaissa kiinteistön omistaja vastaa palovaroittimista. Käytännössä siis taloyhtiönne hallituksella ja isännöitsijällä on vastuu palovaroittimista. Reiot -palveluumme voit ottaa ainoastaan älykkään palovaroitinjärjestelmän, vaikka muille palvelun ominaisuuksille ei olisi tarvetta. Palvelun ansiosta voit huolehtia helposti ja keskitetysti kiinteistöjesi palovaroittimien toimintakunnosta.

Palvelun hyötyjä

  • Käyttöliittymä kertoo, onko varoittimia testattu, ovatko ne hälyttäneet ja ovatko ne toiminnassa.
  • Halukkaat voivat tilata ilmoituksen sähköpostilla tai tekstiviestillä, jos laitteen akku on lopussa, laite vikaantunut tai se on irrotettu kannasta.
  • Varoittimeen voidaan sisällyttää olosuhdeseurantaa (lämpötila ja ilmankosteus), jolloin useampi mittaus onnistuu yhdellä laitteelle kustannuksia säästäen.
  • Varoittimet voi ketjuttaa, jolloin yhden hälyttäessä myös muut varoittimet hälyttävät naapuriasuntoihin sekä yleisiin tiloihin taloyhtiössä.
  • Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK suosittelee palovaroittimien testausta kuukauden välein. Kiinteistön omistajan on helppo todeta käyttöliittymältä, että varoittimia testataan säännöllisesti ja ne ovat toimintakunnossa, jolloin säästetään henkilöresursseja.
  • Asennus ei vaadi sähkötöitä, sillä laitteessa on sen koko teknisen toimintaiän (10 vuotta) kestävä akku ja tieto siirretään langattomassa verkossa. Laite ei vaadi modeemia.

Kysy lisää

Asiakkuuspäällikkö Jarmo Virtanen

Jarmo Virtanen

Asiakkuuspäällikkö, taloyhtiöt
jarmo.virtanen@lahtienergia.fi
029 000 8153