Sovellusasiantuntija

Sovellusasiantuntija Niina

Nastolasta kotoisin oleva Niina on työskennellyt toukokuusta 2021 alkaen Lahti Energian ICT-tiimissä sovellusasiantuntijana. Hän päätyi meille entisen työpaikkansa Uponor Suomi oy:n yt-neuvotteluiden jälkeen. Ne ajoivat hänet etsimään uusia, mielenkiintoisia työmahdollisuuksia, kun toimettomaksi jääminen ei ollut vaihtoehto.

– Lähetin Lahti Energialle avoimen hakemuksen, ja päädyin sen jälkeen melko nopeasti tänne töihin. Esimieheni tiedotti hirveän hyvin minua rekrytointiprosessin etenemisestä.

Elintarvikelaborantin töistä it-alalle

Niina opiskeli nuorena elintarvikelaborantiksi. Hän työskenteli Uponorilla Nastolassa yhteensä 32 vuotta. Alkuun hän teki siellä laborantin työtehtäviä tutkien muun muassa pvc-raaka-aineita sekä työskenteli monta vuotta laatu- ja ympäristöjärjestelmien ylläpito- ja kehitystehtävissä.. Työ mahdollisti lisäkouluttautumisen, johon häntä myös kannustettiin, ja it-ala vei lopulta Niinan mukanaan.

– Silloinen it-päällikkö tuli helpdesk-työntekijän pois lähtiessä kysymään, haluaisinko siirtyä it-organisaatioon. Minulla ei ollut alan koulutusta, mutta minulle sanottiin, että talo tarjoaa sen.

Ennen it-puolelle siirtymistä Niina oli tehnyt muun muassa Uponorin ensimmäisen sähköisen laatujärjestelmän. Hän työskenteli Uponorin it-osastolla viimeiset 20 vuotta.

– Olen opiskellut tietotekniikkaa työn ohessa ja valmistunut datanomiksi 2000-luvun alkupuolella. Lisäksi olen suorittanut tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinnon.

Tärkeintä työssä on motivaatio

Niinan työtehtävät ovat Lahti Energialla hyvin samantyylisiä kuin hänen entisellä työpaikallaan, mutta ohjelmat ovat kuitenkin erilaisia. Hänen työtehtäviinsä kuuluu esimerkiksi ICT-Helpdeskissä työskentelyä. Tähän mennessä Niina on ehtinyt muun muassa perehtyä myös Paletteen ja AX-järjestelmään. Hän tulee olemaan kollegan apuna taloushallinnon sovelluksissa.

Työssä on mielestäni tärkeintä se, että siihen löytyy motivaatiota.

Niinalle motivaation löytyminen edellyttää ennen kaikkea sitä, että on mahdollisuus oppia paljon uutta ja että työyhteisö on hyvä – eli juuri niitä asioita, mitä hän on kokenut Lahti Energialta saavansa. Niinan mielestä lahtienergialaiset ovat olleet ystävällisiä, avoimia sekä avuliaita, mikä on helpottanut paljon hänen työskentelyään.