Ilmoita epäilemästäsi väärinkäytöksestä

Me Lahti Energialla haluamme toimia vastuullisesti, avoimesti ja eettisten periaatteidemme mukaisesti. Jotta voimme edistää vastuullisuutta toiminnassamme, pyydämme henkilöstöä ja yhteistyökumppaneita ilmoittamaan kaikista epäillyistä väärinkäytöksistä Whistleblowing-ilmoituskanavan kautta.

Ilmoitusten avulla saamme mahdollisuuden puuttua epäkohtiin ja kehittää toimintaamme. Lahti Energian Whistleblowing-ilmoituskanava koskee kaikkia Lahti Energia -konsernin yhtiöitä.

Ilmoitus voi liittyä esimerkiksi seuraaviin asioihin:

  • Rikos- ja väärinkäytösepäilyt sekä omaisuuden väärinkäyttöepäilyt
  • Lahjonta- ja korruptioepäilyt
  • Kilpailuoikeudelliset kysymykset
  • Ympäristö
  • Syrjintä, häirintä ja muut henkilöstön hyvinvointiin liittyvät kysymykset

Miten voin tehdä ilmoituksen?

Suhtaudumme kaikkiin ilmoituksiin vakavasti. Ilmoittaminen on mahdollista tehdä nimettömänä. Kaikki ilmoituskanavan kautta tulleet ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja ilmoituksiin vastataan kanavan kautta kolmen kuukauden sisällä. Vastauksesta ilmenee, mihin toimenpiteisiin olemme ilmoituksen perusteella ryhtyneet. Saat ilmoituskanavan kautta koodin, jonka avulla pystyt seuraamaan ilmoituksen käsittelyn etenemistä.

Epäilysten tueksi ei tarvitse olla todisteita, mutta ilmoitukset pitää tehdä rehellisesti ja hyvässä uskossa. Lisäksi pyydämme sinua kertomaan epäasianmukaisesta toiminnasta riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme tutkia asiaa. Ilmoituksen käsittelijät voivat tarvittaessa pyytää lisätietoja.

Miten tietoja käsitellään?

Lahti Energian Whistleblowing-ilmoituskanava on toteutettu puolueettoman ja ulkopuolisen kumppanin kanssa anonyymin ilmoittajan henkilöllisyyden salaamiseksi.

Mikäli ilmoittaja on antanut omia tunnistetietojaan tai tekee ilmoituksen toisesta henkilöstä, henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan Lahti Energian tietojenkäsittelykäytäntöjä. Ilmoitus ja siihen sisältyvät henkilötiedot poistetaan määrätyn arkistointiajan kuluessa, kun tapaus on loppuun käsitelty.

Tutustu tietosuojaselosteeseen! 

Yhteydenottokanavat muissa asioissa

Ilmoituskanava on tarkoitettu ainoastaan väärinkäytösten tai niiden epäilyjen ilmoittamiseen. Tahallisten, perättömien tai aihepiiriin kuulumattomien ilmoitusten tekeminen on kiellettyä. Yhteydenottokanavat muissa asioissa ovat: