HR-koordinaattori

HR-koordinaattori Miika

Lahdesta kotoisin oleva Miika on koulutukseltaan liiketalouden tradenomi ja työskentelee Lahti Energialla HR-koordinaattorina. Miikan ura Lahti Energialla alkoi HR- ja viestintätiimien harjoittelijana. Opintoihin kuuluvan harjoittelun jälkeen Miika jatkoi töitä osa-aikaisena parina päivänä viikossa. Samalla hän kirjoitti opinnäytetyötään perehdyttämisestä. Joustavat järjestelyt työajan ja etätyön suhteen jättivät hyvin aikaa keskittyä opintoihin töiden ohella.

Ennen työharjoittelua aikaisempaa työkokemusta alalta ei ollut, mutta edellisissä työpaikoissa Miika on toiminut varastovastaavana ja kesätyöntekijöiden esihenkilönä. Uusien työntekijöiden opastaminen on siis tullut tutuksi jo aiemmin.

Miika aloitti HR-koordinaattorin tehtävissä valmistumisensa jälkeen kesäkuussa vuonna 2022. Työsuhde alkoi määräaikaisena, jonka jälkeen Miikasta tuli vakituinen työntekijä Lahti Energialla.

HR-koordinaattorin työtehtäviin kuuluu muun muassa rekrytoinnin suunnittelu ja kehittäminen, esihenkilöiden tukeminen rekrytointiprosessissa ja perehdyttämisessä sekä työnantajakuvan kehittäminen esimerkiksi opiskelijatapahtumissa. Perehdyttämisessä HR on mukana erityisesti työsuhteen alkaessa, ja Miika on ollut mukana kehittämässä esimerkiksi kesätyöntekijöiden perehdytystä.

-Parasta tässä työssä on se, kun pääsee tekemään niin laajasti kaikkea. Meillä on tiivis HR-tiimi, joten hommia pääsee tekemään kaikilla osa-alueilla.

Miikaa motivoi työssään vastuu isoista kokonaisuuksista. Tänä vuonna hän on saanut täyden vastuun kesätyöntekijöiden rekrytoinnista alusta loppuun. Tulevaisuudessa hän haluaa kehittyä HR-työssä ja saada vastuuta erilaisista projekteista.