Kehitysinsinööri

Kehitysinsinööri Altti

Altti on alun perin kotoisin Joensuusta. Häneltä löytyy takataskustaan kolme eri tekniikan tutkintoa. Altti opiskeli ensin datanomiksi Joensuun ammattikoulussa, sitten sähkövoimatekniikan insinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulussa ja lopulta vielä Aalto yliopistossa Espoon Otaniemessä sähköjärjestelmien diplomi-insinööriksi.

Altin opiskellessa Tampereella Lahti Energialle avautui työpaikka, johon Altti päätti hakea. Nyt hän on työskennellyt Lahti Energialla jo kymmenisen vuotta.

Altti on priorisoinut omaan uraansa paljon ja muuttanut lukuisia kertoja opintojen ja töiden perässä. Hän sanookin, että jos on sosiaalinen ja saa helposti kavereita, uran vuoksi muuttaminen voi olla itselle sopiva vaihtoehto.

– Ammattikorkeakouluaikana asuin kymmenessä eri osoitteessa. Kävin vaihto-opiskelemassa ja halusin myös saada parhaat kesätyöpaikat ympäri Suomea.

Monipuolisia työtehtäviä sähkötekniikan parissa

Nykyisessä työtehtävässään kehitysinsinöörinä Altti on työskennellyt lähes viisi vuotta. Altin työtehtävät Lahti Energialla ovat monipuolisia. Niihin kuuluu muun muassa tietokoneavusteista laskentaa verkkotietojärjestelmän avulla, vuorovaikuttamista kollegoiden kanssa ja erinäisiä projekteja, kuten varasyöttösuunnitelmia sekä prosessien ja tietojärjestelmien parantamista.

Altin mukaan hänen työnsä edellyttää etenkin matematiikan ja sähkötekniikan hallitsemista, mutta myös abstraktien ongelmien ratkaisukykyä, sillä sähköä ei voi fyysisesti nähdä. Lisäksi työ edellyttää hyviä sosiaalisia taitoja.

– Kehitystyössä tärkeintä on innokkuus, jotta saadaan parempia ratkaisuja aikaiseksi.

Haastavinta työssä on Altin mukaan ollut työtehtävien priorisointi siten, että monista eri työtehtävistä valitsisi tehtäväksi juuri ne, joista on eniten hyötyä, myös muille.

Infrastruktuurin kannalta tärkeää työtä

Altti on viihtynyt hyvin töissä Lahti Energialla ja kokee nykyisen työtehtävän mieluisaksi.

– Lahti Energialla on hyvä työilmapiiri. Aina saa tukea tarvittaessa. Työntekijöihin myös luotetaan paljon.

Altin mukaan Lahti Energialla panostetaan työntekijöiden työhyvinvointiin.

– Tämä on suhteellisen pieni talo, mutta täällä on kuitenkin suuren talon edut.

Altti sanoo parasta Lahti Energialla olevan hyvä työporukka, jolla on intoa saada aikaiseksi kustannustehokkaita ratkaisuja, joiden tuotot menevät Lahden kaupungille yhteiseen hyvään parempien palvelujen mahdollistamiseksi. Hänen mukaan työ Lahti Energialla on infrastruktuurin kannalta tärkeää, jotta ihmiset saavat toimitusvarmasti sähköä kohtuulliseen hintaan.