Lämpöpalvelupäällikkö

Lämpöpalvelupäällikkö Johanna

Johannan matka Lahti Energialla alkoi vuonna 2015 kesätyöntekijänä lämpökeskusten siivoustehtävissä. Seuraavat kaksi kesää hän työskenteli ensin kaukolämpöasentajan avustavissa tehtävissä ja sitten työnjohdon avustavissa tehtävissä. Kolmannen kesän jälkeen Johanna jäi opintojen ohella osa-aikaiseksi työntekijäksi.

Johanna on työskennellyt kokoaikaisesti kaukolämpöinsinöörinä vuodesta 2018. Keväällä 2022 perustettiin lämpöpalvelutiimi ja Johannan titteli vaihtui lämpöpalvelupäälliköksi. Johannan työtehtäviin esihenkilönä kuuluu tiimin toiminnasta vastaaminen ja sen kehittäminen. Lämpöpalvelutiimiin kuuluvat kaukolämpöinsinöörit ja -asentajat.

Lämpöpalvelupäällikön työhön kuuluvat muun muassa kaukolämpöpalvelut ja niiden kehittäminen, asiakkaiden LVI-suunnitelmien tarkastaminen ja kaukolämmön tekniset asiat. Johannalla on lisäksi tekninen tuotevastuu kaukolämpöpalveluista.

Vaikka työ sisältää paljon palavereita ja erilaisiin projekteihin osallistumista, jokainen päivä on erilainen ja yllättäviäkin tilanteita tulee eteen. Kaikkiin tilanteisiin ei ole olemassa valmista ohjekirjaa ja välillä uusiin ongelmiin täytyy keksiä ratkaisut. Se on Johannan mielestä yksi työn parhaimmista asioista, mutta samalla myös haastavinta.

Parasta tässä työssä on monipuolisuus ja se, kun pääsee olemaan paljon tekemisissä ihmisten kanssa.

Johanna on koulutukseltaan energiatekniikan diplomi-insinööri, jonka lisäksi hän on valmistunut myös talotekniikan insinööriksi ja suorittanut esihenkilötyöhön liittyviä tutkintoja. Diplomi-insinöörin tutkinnon Johanna suoritti työn ohella.

– Minulle on tärkeää jatkuvasti kehittää itseäni niin työelämässä kuin vapaa-ajalla.