Pääkeskustila ja lukitukset

Pääkeskustilan edessä olevan hoitokäytävän mitoituksen on oltava SFS 6000-8-810:n mukainen. Suosittelemme KTL1-avainjärjestelmää lukituksia varten.

Pientaloissa sähköpääkeskuksen voi sijoittaa samaan tilaan kuin kaukolämmön tai maakaasun mittauslaitteet. Suositeltava vaihtoehto muille pien- ja paritaloille on tonttikeskus. Jos se ei ole mahdollinen, pääkeskus sijoitetaan tekniseen tilaan. Kun rakennetaan uudisrakennusta tai uusitaan vanhaa sähköpääkeskusta, pääkeskusta ei saa asentaa pylvääseen.

Lukitukset

Suosittelemme KTL1-avainjärjestelmää suurille kiinteistöille, kuten rivi- ja kerrostaloille, teollisuuskiinteistöille ja kauppakeskuksille. Mikäli kiinteistönne ei halua osallistua valtakunnalliseen avainsäilöjärjestelmään, sisäänpääsyssä tarvitaan silloin taloyhtiön kiinteistöhuoltoa, mikä saattaa hidastaa korjauksia ja lisätä kustannuksia esimerkiksi vesivahinkotilanteissa.

Rakentaja hankkii lukot ja porauttaa avainsäilöputken omakustanteisesti valitsemallaan lukkoliikkeellä. LE-Sähköverkko toimittaa ja laskuttaa avainsäilöputkeen avainpesän. Avainsäilöputki asennetaan yleensä pääulko-oven viereiseen seinään. Siihen sijoitetaan myös tarvittavat reittiavaimet.

Kaipaatko lisätietoa lukituksista?

Avainpesän tilaaminen, reittiavaimen vaihtaminen ja lisääminen avainpesään
029 17 02920
lukitus@lahtienergia.fi

Tiedote kiinteistön omistajille KTL1E-avainjärjestelmästä