Ohjeita liittyjälle

Liittymissopimusta lukuun ottamatta rakentajan sähköurakoitsija huolehtii muista liittymisen vaiheista. Sähköurakoitsijan ohjeet ovat sähköurakoitsijan oppaassa.

Sähköverkkoon liittymisen vaiheet

1. Liittyjä tekee liittymissopimuksen LE-Sähköverkko Oy:n kanssa.

2. Rakentajan sähköurakoitsija tilaa työmaalle tonttikeskuksen tai työmaakeskuksen ja mittarin kytkennän.

3. Rakentajan sähköurakoitsija tilaa lopullisen liittymän ja mittaroinnin.

4. LE-Sähköverkko Oy kytkee lopullisen liittymän sähköurakoitsijan kanssa sovittuna kytkentäpäivänä.

 


Hyvä tietää

Liittyjä täyttää liittymislomakkeen, josta ilmenee muun muassa sähköliittymän koko (pääsulakkeen koko). Sähköliittymän koko selviää omalta sähkösuunnittelijalta tai talopakettitoimittajalta.

Asemakaava-alueella kaapeliverkko on pääsääntöisesti rakennettu yhdessä muun kunnallistekniikan kanssa. Jos jakeluverkkoa joudutaan rakentamaan rakennuspaikalle, sille sovitaan erillinen aikataulu.

Sähköliittymismaksu laskutetaan, kun liittymissopimus on tehty ja LE-Sähköverkko Oy on rakentanut liittymisjohdon liittymispisteeseen. Liittymismaksuun sisältyy kytkentä, mahdollinen kaapelijatko ja yksi sähkömittari. Jos tarvitset kiinteistöösi useamman kuin yhden mittarin, lisämittarit veloitetaan palveluhinnaston mukaisesti.

Jotta sähköä voidaan käyttää kohteessa, on liittymis-, verkkopalvelu- ja myyntisopimusten oltava voimassa. Sopimukset kannattaakin hoitaa kuntoon hyvissä ajoin. Myyntisopimuksen asiakas tekee sähkön myyntiyhtiön kanssa.


Hinnastot ja sopimusehdot

  • Jaa tämä sivu