Kaukolämpö on ekologinen, luotettava ja paikallinen lämmitysratkaisu. Se toimii varmasti ja takaa tasaisen lämmön kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina.

 

Valitse ekologinen kaukolämpö!

Kaukolämpö on turvallista, toimitusvarmaa ja helppokäyttöistä. Se syntyy paikallisin voimin, ja se lämmittää niin koteja kuin työpaikkojakin. Kaukolämpö säästää sekä kukkaroa että ympäristöä siksi se on edelläkävelijän valinta.

Miten kaukolämpö toimii?

Kaukolämpöasiakkaana säästät energiaa ja rahaa ilman suuria investointeja. Kaukolämpö toimii varmasti ja takaa tasaisen lämmön kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina. Kaukolämmön käyttäjän tarvitse huolehtia monimutkaisista lämmitysjärjestelmistä. Lahti Energia päivystää vuoden jokaisena tuntina ja huolehtii lämmön toimituksesta. Kaukolämpö on myös kestävä ja laadukas lämmitysmuoto, joka nostaa kiinteistösi arvoa. Lue lisää siitä, miten kaukolämpö toimii.

Lahti Energian kaukolämpöverkko kattaa lähes koko kaupungin, ja kaukolämmitetyissä taloissa asuu noin 90 prosenttia lahtelaisista. Lahden lisäksi kaukolämmön runkoverkko ylettyy Hollolaan. Asikkalassa ja Taivaanrannan asuinalueella toimivat Lahti Energian ylläpitämät erillisverkot. Kokonaisuudessaan kaukolämpöverkon pituus on yli 680 kilometriä. Kaukolämpöasiakkaita on jo noin 8 300. Lue lisää kaukolämpöverkkoon liittymisestä.

Ympäristöystävällistä lämpöä kotiin

Kymijärvi III -biolämpölaitoksen myötä kaukolämpö tuotetaan täysin hiilettömästi. Energiakäännöksen ansiosta kaukolämpöasiakkaamme saavat nauttia uusiutuvalla energialla päästöttömästi tuotetusta lämmöstä.

Lahdessa kaukolämpöä tuotetaan Kymijärven voimalaitoksilla myös lämmön ja sähkön yhteistuotantona. Yhteistuotanto on kaukolämmön ylivoimaisen energiatehokkuuden ja ympäristömyönteisyyden keskeisin elementti. Kaukolämpö hyödyntää muuten hukkaan menevää lämpöenergiaa, joka syntyy sähköntuotannon yhteydessä. Yhteistuotanto on miltei kaksi kertaa tehokkaampaa verrattuna erilliseen sähkön ja lämmön tuotantoon. Lue lisää energiantuotannostamme.

Kaukolämmön hinta laski!

Kiitos energiakäännöksen, kaukolämmön hinta laski kaikilla Lahti Energian asiakkailla vuoden 2019 alusta alkaen. Hinnanalennus koskee sekä perusmaksua että energian hintaa. Lue lisää kaukolämmön hinnanalennuksesta ja tämänhetkisistä hinnoista.

Syitä ryhtyä kaukolämmittäjäksi

Kaukolämpö on edullista ja vaivatonta

Kaukolämpö on edullista ja vaivatonta

Kaukolämpöön liittyminen ei vaadi suuria investointeja. Helpoimmin liityt kaukolämpöön avaimet käteen -paketin avulla. Hankimme puolestasi lämmönjakokeskuksen ja asennamme sen järkevään pakettihintaan. Rahoituspalvelumme avulla voit hankkia kaukolämmön kuukausimaksulla täysin ilman alkuinvestointia. Liity kaukolämpöverkkoon täällä.

Käyttökustannusten osalta vain maalämpö yltää kaukolämmön rinnalle. Korkeiden pääomakustannustensa vuoksi maalämmön takaisinmaksuaika kaukolämpöön verrattuna venyy kuitenkin pitkäksi. Lahti Energian asiakkailla kaukolämmön hinta puolestaa laskee. Lue lisää täältä.


Ammattilaiset valitsevat parhaat tuotantomuodot

Ammattilaiset valitsevat parhaat tuotantomuodot

Kaukolämpö perustuu ammattilaisten valitsemiin, tehokkaisiin ja edullisiin lämmöntuotantotapoihin. Lahdessakin polttoaine on vaihtunut jo useita kertoja, viimeisimpänä aloitettiin lähiympäristöstä kerätyn energiajätteen kaasuttaminen.

Parhaillaan rakenteilla oleva Kymijärvi III -laitos takaa joustavan ja toimitusvarman lämmöntuotannon pitkälle tulevaisuuteen. Uuden laitoksen polttoaineeksi on valittu paikallisista metsistä saatava biohake. Lue lisää Kymijärvi III -projektista.

Energia-ala muuttuu ja kehittyy jatkuvasti. Tulevaisuuden tuotantovaihtoehtoja voivat olla muun muassa geoterminen lämpö, aurinkovoima ja lämpöpumput.


Tee ilmastoteko – liity kaukolämpöön!

Tee ilmastoteko – liity kaukolämpöön!

Lahti Energian kaukolämpö tuotetaan jo vuonna 2020 täysin hiilettömästi. Energiakäännöksen ansiosta kaukolämpö tuotetaan lähes päästöttömästi uusiutuvalla energialla. Kymijärvi III -biolämpölaitoksen polttoaineena käytetään lähialueella tuotettua metsätähdehaketta ja sahojen sivutuotteita. Kotimainen polttoaine työllistää paikallisia metsätalous- ja koneyrittäjiä. Samalla alueen ja Suomen omavaraisuus kasvaa, kun kivihiili korvataan paikallisella polttoaineella.

Kaukolämpöä tuotetaan voimalaitoksilla myös yhteistuotannolla. Se tarkoittaa sitä, että sähkön tekemisen yhteydessä syntyvä lämpö otetaan talteen ja se hyödynnetään kaukolämpönä. Hyödyntämällä parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa on energian tuotannon tehokkuus korkeimmillaan. Suomen ilmastopaneelin tutkimuksen mukaan kaukolämpö onkin kaupungeissa ympäristöystävällisin lämmitysmuoto. Lue lisää kaukolämmön ympäristöystävällisyydestä.


Älykästä ohjausta

Älykästä ohjausta

Lahti Energia kehittää lämmöntuotanto- ja jakelujärjestelmäänsä jatkuvasti. Lämmön tuotannosta ja kaukolämpöverkon optimaalisesta ohjaamisesta vastaavat ammattitaitoiset operaattorit vuorokauden ympäri.

Lahti Energialla on käytössään suuri lämpöakku, jolla kulutuksen vaihteluja tasataan vuorokauden sisällä. Akkuun voidaan varata 500 000 kilowattituntia energiaa, joka puretaan silloin kun lämmölle on kysyntää. Tällä vältetään huippulaitosten ja fossiilisten polttoaineiden käyttöä sekä pidetään lämmön hinta kilpailukykyisenä.

Viime vuosina Lahti Energia on panostanut voimakkaasti tuotantolaitosten ja lämmön jakeluverkon automatisointiin. Liittymällä Lahti Energian kaukolämpöverkkoon varmistat, että tulevaisuudessakin saat kiinteistöösi lämmön modernin ja älykkäästi toimivan järjestelmän kautta.


  • Jaa tämä sivu