Kaukolämpö on ekologinen, luotettava ja paikallinen lämmitysratkaisu. Se toimii varmasti ja takaa tasaisen lämmön kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina.

Valitse kotiisi
helppo kaukolämpö!

Kaukolämpö on turvallista, toimitusvarmaa ja helppokäyttöistä. Se syntyy paikallisin voimin ja säästää sekä kukkaroa että ympäristöä.

Miksi lämmittäisin kotini kaukolämmöllä?

  • YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS. Lahtelainen kaukolämpö on täysin hiiletöntä. Se tuotetaan uusiutuvasti bio- ja kierrätyspolttoaineilla.
  • LUOTETTAVUUS. Kaukolämmön päivystys toimii 24/7, mikä takaa 99,98 prosentin toimitusvarmuuden. Kaukolämpölaitteet ovat pieniä ja toimintavarmoja, eivätkä ne juurikaan vaadi huoltotoimenpiteitä. Lisäksi laitteet kestävät käytössä jopa 20–30 vuotta.
  • EDULLISUUS. Kaukolämpö on kilpailukykyinen vaihtoehto varsinkin Lahden seudulla. Tyypilliselle omakotitaloasukkaalle kaukolämpö maksaa keskimäärin noin 1 300–1 600 euroa vuodessa. Uusiutuvan energian käyttö voimalaitoksillamme varmistaa, että hinta pysyy kohtuullisena myös tulevaisuudessa.
     

Lisää syitä ryhtyä kaukolämmittäjäksi

Kaukolämpö on edullista ja vaivatonta

Kaukolämpö on edullista ja vaivatonta

Kaukolämpöön liittyminen ei vaadi suuria investointeja. Helpoimmin liityt kaukolämpöön avaimet käteen -paketin avulla. Hankimme puolestasi lämmönjakokeskuksen ja asennamme sen järkevään pakettihintaan. Rahoituspalvelumme avulla voit hankkia kaukolämmön kuukausimaksulla täysin ilman alkuinvestointia. Liity kaukolämpöverkkoon!

Käyttökustannusten osalta vain maalämpö yltää kaukolämmön rinnalle. Korkeiden pääomakustannustensa vuoksi maalämmön takaisinmaksuaika kaukolämpöön verrattuna venyy kuitenkin pitkäksi. Lahti Energian asiakkailla kaukolämmön hinta puolestaan laskee.


Ammattilaiset valitsevat parhaat tuotantomuodot

Ammattilaiset valitsevat parhaat tuotantomuodot

Kaukolämpö perustuu ammattilaisten valitsemiin, tehokkaisiin ja edullisiin lämmöntuotantotapoihin.

Uusi Kymijärvi III -biolämpölaitos takaa joustavan ja toimitusvarman lämmöntuotannon pitkälle tulevaisuuteen. Uuden laitoksen polttoaineeksi on valittu paikallisista metsistä saatava, kestävän kehityksen mukainen metsätähdehake. Lue lisää Kymijärvi III -projektista.

Energia-ala muuttuu ja kehittyy jatkuvasti. Tulevaisuuden tuotantovaihtoehtoja voivat olla muun muassa geoterminen lämpö, aurinkovoima ja lämpöpumput.


Tee ilmastoteko – liity kaukolämpöön!

Tee ilmastoteko – liity kaukolämpöön!

Lahti Energian kaukolämpö tuotetaan jo vuonna 2020 täysin hiilettömästi. Energiakäännöksen ansiosta kaukolämpö tuotetaan lähes päästöttömästi uusiutuvalla energialla. Kymijärvi III -biolämpölaitoksen polttoaineena käytetään lähialueella tuotettua metsätähdehaketta ja sahojen sivutuotteita. Kotimainen polttoaine työllistää paikallisia metsätalous- ja koneyrittäjiä. Samalla alueen ja Suomen omavaraisuus kasvaa, kun kivihiili korvataan paikallisella polttoaineella.

Kaukolämpöä tuotetaan voimalaitoksilla myös yhteistuotannolla. Se tarkoittaa sitä, että sähkön tekemisen yhteydessä syntyvä lämpö otetaan talteen ja se hyödynnetään kaukolämpönä. Hyödyntämällä parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa on energian tuotannon tehokkuus korkeimmillaan. Suomen ilmastopaneelin tutkimuksen mukaan kaukolämpö onkin kaupungeissa ympäristöystävällisin lämmitysmuoto. Lue lisää kaukolämmön ympäristöystävällisyydestä!


Älykästä ohjausta

Älykästä ohjausta

Lahti Energia kehittää lämmöntuotanto- ja jakelujärjestelmäänsä jatkuvasti. Lämmön tuotannosta ja kaukolämpöverkon optimaalisesta ohjaamisesta vastaavat ammattitaitoiset operaattorit vuorokauden ympäri.

Lahti Energialla on käytössään suuri lämpöakku, jolla kulutuksen vaihteluja tasataan vuorokauden sisällä. Akkuun voidaan varata 500 000 kilowattituntia energiaa, joka puretaan silloin kun lämmölle on kysyntää. Tällä vältetään huippulaitosten ja fossiilisten polttoaineiden käyttöä sekä pidetään lämmön hinta kilpailukykyisenä.

Viime vuosina Lahti Energia on panostanut voimakkaasti tuotantolaitosten ja lämmön jakeluverkon automatisointiin. Liittymällä Lahti Energian kaukolämpöverkkoon varmistat, että tulevaisuudessakin saat kiinteistöösi lämmön modernin ja älykkäästi toimivan järjestelmän kautta.


  • Jaa tämä sivu