Valitse ekologinen kaukolämpö!

Kaukolämpö on turvallista, toimitusvarmaa ja helppokäyttöistä. Se syntyy paikallisin voimin, ja se lämmittää niin koteja kuin työpaikkojakin. Kaukolämpö säästää sekä kukkaroa että ympäristöä.

Varma ja luotettava lämmitysmuoto

Kaukolämpöasiakkaana säästät energiaa ja rahaa ilman suuria investointeja. Kaukolämpö takaa tasaisen lämmön kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina, eikä kaukolämmön käyttäjän tarvitse huolehtia monimutkaisista lämmitysjärjestelmistä. Lahti Energia päivystää vuoden jokaisena tuntina ja huolehtii lämmön toimituksesta. Kaukolämpö on myös kestävä ja laadukas lämmitysmuoto, joka nostaa kiinteistösi arvoa.

Lahti Energian kaukolämpöverkko kattaa lähes koko kaupungin, ja kaukolämmitetyissä taloissa asuu noin 90 prosenttia lahtelaisista. Lahden lisäksi kaukolämmön runkoverkko ylettyy Hollolaan. Asikkalassa ja Taivaanrannan asuinalueella toimivat Lahti Energian ylläpitämät erillisverkot. Kokonaisuudessaan kaukolämpöverkon pituus on yli 680 kilometriä. Kaukolämpöasiakkaita on jo noin 8 300.

Ympäristöystävällistä lämpöä kotiin

Lahdessa kaukolämpöä tuotetaan Kymijärven voimalaitoksilla lämmön ja sähkön yhteistuotantona. Yhteistuotanto on kaukolämmön ylivoimaisen energiatehokkuuden ja ympäristömyönteisyyden keskeisin elementti. Kaukolämpö hyödyntää muuten hukkaan menevää lämpöenergiaa, joka syntyy sähköntuotannon yhteydessä. Yhteistuotanto on miltei kaksi kertaa tehokkaampaa verrattuna erilliseen sähkön ja lämmön tuotantoon.

Syitä ryhtyä kaukolämmittäjäksi

Kaukolämpö on edullista ja vaivatonta

Kaukolämpö on edullista ja vaivatonta

Kaukolämpöön liittyminen ei vaadi suuria investointeja. Helpoimmin liityt kaukolämpöön avaimet käteen -paketin avulla. Hankimme puolestasi lämmönjakokeskuksen ja asennamme sen järkevään pakettihintaan. Rahoituspalvelumme avulla voit hankkia kaukolämmön kuukausimaksulla täysin ilman alkuinvestointia.

Käyttökustannusten osalta vain maalämpö yltää kaukolämmön rinnalle. Korkeiden pääomakustannustensa vuoksi maalämmön takaisinmaksuaika kaukolämpöön verrattuna venyy kuitenkin pitkäksi.


Ammattilaiset valitsevat parhaat tuotantomuodot

Ammattilaiset valitsevat parhaat tuotantomuodot

Kaukolämpö perustuu ammattilaisten valitsemiin, tehokkaisiin ja edullisiin lämmöntuotantotapoihin. Lahdessakin polttoaine on vaihtunut jo useita kertoja, viimeisimpänä aloitettiin lähiympäristöstä kerätyn energiajätteen kaasuttaminen.

Parhaillaan rakenteilla oleva Kymijärvi III -laitos takaa joustavan ja toimitusvarman lämmöntuotannon pitkälle tulevaisuuteen. Uuden laitoksen polttoaineeksi on valittu paikallisista metsistä saatava biohake.

Energia-ala muuttuu ja kehittyy jatkuvasti. Tulevaisuuden tuotantovaihtoehtoja voivat olla muun muassa geoterminen lämpö, aurinkovoima ja lämpöpumput.


Tee ilmastoteko – liity kaukolämpöön!

Tee ilmastoteko – liity kaukolämpöön!

Lahti Energian kaukolämpö tuotetaan yhteistuotannolla. Se tarkoittaa sitä, että sähkön tekemisen yhteydessä syntyvä lämpö otetaan talteen ja se hyödynnetään kaukolämpönä. Hyödyntämällä parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa on energian tuotannon tehokkuus korkeimmillaan. Suomen ilmastopaneelin tutkimuksen mukaan kaukolämpö onkin kaupungeissa ympäristöystävällisin lämmitysmuoto.

Vuonna 2019 valmistuva Kymijärvi III laskee kaukolämmön ominaispäästöjä Lahden alueella entisestään. Laitoksen polttoaineena käytetään lähialueella tuotettua metsätähdehaketta ja sahojen sivutuotteita. Kotimainen polttoaine työllistää paikallisia metsätalous- ja koneyrittäjiä. Samalla alueen ja Suomen omavaraisuus kasvaa, kun kivihiili korvataan paikallisella polttoaineella.


Älykästä ohjausta

Älykästä ohjausta

Lahti Energia kehittää lämmöntuotanto- ja jakelujärjestelmäänsä jatkuvasti. Lämmön tuotannosta ja kaukolämpöverkon optimaalisesta ohjaamisesta vastaavat ammattitaitoiset operaattorit vuorokauden ympäri.

Lahti Energialla on käytössään suuri lämpöakku, jolla kulutuksen vaihteluja tasataan vuorokauden sisällä. Akkuun voidaan varata 500 000 kilowattituntia energiaa, joka puretaan silloin kun lämmölle on kysyntää. Tällä vältetään huippulaitosten ja fossiilisten polttoaineiden käyttöä sekä pidetään lämmön hinta kilpailukykyisenä.

Viime vuosina Lahti Energia on panostanut voimakkaasti tuotantolaitosten ja lämmön jakeluverkon automatisointiin. Liittymällä Lahti Energian kaukolämpöverkkoon varmistat, että tulevaisuudessakin saat kiinteistöösi lämmön modernin ja älykkäästi toimivan järjestelmän kautta.


  • Jaa tämä sivu